Topul ingredientelor care previn îmbătrânirea pielii

1 72197 original jpg jpeg

O piele catifelată şi fermă se obţine prin folosirea produselor de îngrijire potrivite. Anumite ingrediente naturale amână apariţia ridurilor, menţinând pielea sănătoasă.

MiereaMierea menţine pielea tânără,are proprietăţi antioxidante,calmante şi regenerante. Conţine vitaminele A şi C,flavonoizi şi polifenoli,care luptă cu radicalii liberi-factori care favorizează apariţia îmbătrânirii premature. Poţi prepara un exfoliant pentru corp din 2 linguri de miere,2 linguri de zaţ de cafea şi o lingură de bicarbonat de sodiu. Amesteci ingredientele bine,după care le aplici pe corp,cu mişcări circulare. Laşi să acţioneze 5-10 minute,după care te speli.RetinolulCa să eviţi îmbătrânirea prematură a tenului,foloseşte o cremă de noapte cu retinol.Retinolul este forma pură a vitaminei A. Stimulează producţia de colagen şi de elastină,substanţe care menţin elasticitatea şi fermitatea pielii,prevenind  apariţia ridurilor de expresie. Te dai cu cremă seara,înainte de culcare. După un timp,vei observa că tenul  rămâne catifelat şi neted. Retinolul combate şi petele de pe piele,care se înmulţesc odată cu înaintarea în vârstă.Uleiul de camelieLoţiunile de corp şi cremele care conţin ulei de camelie sunt potrivite pentru pielea care şi-a pierdut fermitatea. Uleiul de camelie îi redă elasticitatea şi estompează petele cauzate de înaintearea în vârstă. Are proprietăţi emoliente şi calmante. Îl poţi folosi şi ca atare,pe piele,fiind indicat şi petru zona sensibilă din jurul ochilor. Se absoarbe foare uşor.SeleniulUnul dintre ingredientele care întârzie apariţia ridurilor este seleniul,mineral care neutralizează efectele nocive ale radicalilor liberi în exces. Foloseşte o apă termală care să conţină seleniu,pentru un ten luminos şi o piele fermă. De asemenea,dacă ai deficienţe de seleniu,poţi face o cură cu alimente care conţin acest mineral:alune braziliene,seminţe crude de floarea soarelui,peşte şi crustacee,carne de vită,ficat,ouă,ciuperci.Coenzima Q10Coenzima Q 10,substanţa pe care organismul o produce în mod natural şi care este prezentă în toate celulele corpului,este un antioxidant puternic în lupta cu radicalii liberi care duc la îmbătrânirea celulară. Cantitatea de coenzimă Q10 produsă de organism scade pe măsură ce îmbătrânim. Este recomandat ca,după vârsta de 30 de ani,să foloseşti creme care conţin această substanţă. Pentru o cură internă,surse naturale de coenzima Q10 sunt carnea de vită şi de pui,peştele,broccoli,cartofii,ouăle.Trucuri Click!pentru femei

Foloseşte creme de zi cu vitamina C,un alt ingredient antiîmbătrânire. Pielea are nevoie de această vitamină pentru sintetizarea colagenului,care menţine elasticitatea tegumentelor.

Apele termale cu zinc sunt o soulţie eficientă pentru întinerirea pielii,având capacitatea de a neutraliza radicalii liberi. De asemenea,ajută şi la reglarea secreţiei de sebum.

Uleiul de cocos încetineşte procesul de îmbătrânire şi te ajută să ai o piele catifelată. Îl poţi aplica pe tot corpul,pentru că oferă o hidratare intensă.

Pentru a diminua ridurile din jurul ochilor poţi să te dai cu ulei de măsline sau cu ceai verde.

Îţi poţi prepara măşti de faţă antirid cu gălbenuş,miere şi zeamă de lămâie.

 Ştiai că...

...pielea începe să-şi piardă din elasticitate după vârsta de 30 de ani? Atunci încep să apară primele riduri,în jurul ochilor.



Recente

pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
Rachel McAdams    jpg
Leonardo DiCaprio  foto   Shutterstock jpg
muzica din adolescenta aduce beneficii  jpg
Zac Efron  jpg
Beyonce   foto   Instagram jpg
caine  jpg
Familia Addams jpeg
Ce diete urmează vedetele  jpg
Coperta Click! pentru femei Nr  8 2024 jpg
4 rihanna profimedia 0421395391 jpg jpeg
James Bond, Daniel Craig jpeg