Tot ce nu ┼čtiai despre familia regal─â britanic─â: 10 lucruri ┼či reguli surprinz─âtoare

2 image jpg jpeg

├Än ultimele decenii, familia regal─â britanic─â a devenit mult mai apropiat─â de oamenii de r├ónd. Membrii Casei Regale particip─â la numeroase evenimente ┼či ac┼úiuni caritabile, merg ├«n mijlocul oamenilor, ├«i ├«mbr─â┼úiseaz─â sau poart─â haine de la marii retaileri de ├«mbr─âc─âminte. Asta nu ├«nseamn─â c─â nu au ├«n continuare un set de reguli pe care le respect─â cu stricte┼úe, dar ┼či privilegii la care unii pot doar visa.

1. ┼×i pentru c─â regulile sunt f─âcute ca s─â fie ├«nc─âlcate, una dintre ele este adeseori nesocotit─â. ├Än caz nu faci, la r├óndul t─âu, parte dintr-o familie regal─â, nu ai voie s─â-i atingi pe membrii Casei Regale a Marii Britanii, dac─â nu fac ei mai ├«nt├ói acest gest. De la ┼čefi de state, la celebrit─â┼úi ┼či oameni obi┼čbui┼úi, nimeni nu a mai ┼úinut cont de acest lucru de mul┼úi ani.

8 profimedia 0544663457 jpg jpeg

Regina Elisabeta a II-a, salutând-ul pe actorul Peter O'Toole

stanga
dreapta
2 image jpg jpeg
7 83041 original jpg jpeg
8 profimedia 0544663457 jpg jpeg
9 regina angliei jpg jpeg
10 83220 original jpg jpeg

2. Cum ar fi ├«ns─â s─â vorbim despre ┼čofatul f─âr─â permis de conducere? Ei bine, Regina Marii Britanii are acest privilegiu. Ea nu a sus┼úinut niciodat─â un examen auto ┼či nu are permis. De altfel, este singura persoan─â din Regatul Unit care are voie s─â ┼čofeze f─âr─â permis. Asta nu ├«nseamn─â c─â nu ┼čtie s─â conduc─â, iar ├«n timpul celui de-al doilea R─âzboi Mondial a fost chiar ┼čofer pe ambulan┼ú─â.

3. Fie c─â vorbim de o recep┼úie oficial─â, fie c─â este vorba despre o mas─â ├«n familie, atunci c├ónd Regina Elisabeta a iI-a se opre┼čte din m├óncat, toat─â lumea trebuie s─â o fac─â. Aceast─â regul─â se aplic─â tuturor invita┼úilor, dar ┼či membrilor familiei regale. Totodat─â, nimeni nu are voie s─â se a┼čeze la mas─â ├«naintea ei ┼či nimeni nu poate ├«ncepe s─â m─ân├ónce ├«nainte s─â ├«nceap─â regina. Aceast─â regul─â nu este niciodat─â ├«nc─âlcat─â!

4. Chiar dac─â unele reguli sunt vechi de sute de ani ÔÇô precum urm─âtoarea ÔÇô ele sunt ├«n continuare respectate. Suverana britanic─â nu m─ân├ónc─â niciodat─â fructe de mare, pentru a evita toxiinfec┼úia alimentar─â. ├Än trecut, regula se aplica ├«ntregii familii regale, ├«ns─â ├«n ziua de azi se pare c─â doar regina mai ┼úine cont de ea.

5. Regina nu a votat niciodat─â, iar asta pentru c─â trebuie s─â r─âm├ón─â neutr─â din punct de vedere politic, a┼ča cum prevede Constitu┼úia. Ceilal┼úi membri ai familiei regale au drept de vot, dar a devenit o ÔÇ×tradi┼úieÔÇť s─â nu o fac─â nici ei.

6. Regina are 2 zile de na┼čtere, cea real─â, pe 21 aprile, c├ónd suverana petrece ├«ntr-un cadru restr├óns, al─âturi de familie. Ziua oficial─â este celebrat─â ├«n a doua luni din fiecare iunie ┼či este marcat─â prin parade ├«n tot Commonwealth-ul. Tradi┼úia a fost instaurat─â ├«n 1748, de relegele George al II-lea, n─âscut ├«n octombrie, care a decis s─â combine paradele militare anuale cu ziua sa de na┼čtere.

7. Membrii familiei regale au ├«ntotdeauna cu ei, c├ónd pleac─â ├«ntr-o c─âl─âtorie, o ┼úinut─â de doliu. Acest protocol trebuie urmat cu stricte┼úe, deoarece, ├«n 1952, c├ónd Regina se afla ├«ntr-o vizit─â ├«n Kenia, tat─âl ei a murit pe nea┼čteptate ┼či suverana a fost nevoit─â s─â revin─â de urgen┼ú─â ├«n ┼úar─â. ├Äns─â nu avea nicio ┼úinut─â neagr─â cu ea ┼či a fost nevoit─â s─â a┼čtepte ├«n avion p├ón─â i s-a adus una.

8. Doi mo┼čtenitori succesivi la tron nu au voie s─â zboare cu acela┼či avion. Aceasta este o precau┼úie impus─â de Casa Regal─â. ├Än cazul unui accident aviatic, ├«n care succesorul direct moare, urm─âtorul poate prelua tronul. Totu┼či, William ┼či Kate au ├«nc─âlcat aceast─â interdic┼úie de mai multe ori, c─âl─âtorind ├«mpreun─â cu Prin┼úul George, fiul lor. Aceast─â regul─â dateaz─â de acum c├óteva decenii, c├ónd zborurile cu avionul nu erau at├ót de sigure.

9. Fie soare, v├ónt sau ploaie, b─âie┼úii din familia regal─â nu pot purta dec├ót pantalni scur┼úi. E o chestiune de etichet─â, carea dateaz─â din secolul al XVI-lea. Pantalonii lungi sunt permi┼či abia ├«ncep├ónd cu v├órsta de 8 ani. Prin┼úul George, care abia ┼č-a serbat ziua de na┼čtere, mai are de a┼čteptat un an.

7 83041 original jpg jpeg

Prinţul Andrew va purta numai pantaloni scurţi încă un an

10. Membrilor familiei regale le este interzis s─â joace Monopoly la palat. Prin┼úul Andreew a dezv─âluit acest lucru ├«n 2008, atunci c├ónd i s-a f─âcut cadou un astfel de joc. Motivul: este ÔÇ×un joc viciosÔÇť.Recente

Elena Ghica Dora d'Istria 4 jpeg
Competitie jpg
Longevitate jpg
Quokka   animal jpg
Facebook jpg
elvis jpg
Suzanne Somers 2 shutterstock 537518347 jpg
muzica   chitara   guitars gcfe5d960e 1280 jpg
Zishe Breitbart jpeg
Dakota Johnson jpg
panza de paianjen shutterstock 1761418589 jpg
film mut shutterstock 1208134459 jpg
Victoria B jpg
victima shutterstock 1661010535 jpg
Mancare urat mirositoare jpg
Celebra creatoare de mod─â Coco Chanel a ├«ncetat din via╚Ť─â ├«n 1971 jpeg
Epilare jpg
Tom Cruise jpeg
jeff bridges shutterstock 185455103 jpg
Conserve jpg