Tragedia din viaţa lui Gianni Versace. Tocmai se vindecase de cancer când a fost împuşcat mortal în faţa casei

12 profimedia 0220733817 jpg jpeg

Omul din spatele faimoasei case de modă nu era la fel de extravagant precum creaţiile sale. De la copilăria lui săracă la maturitatea pe care şi-a petrecut-o muncind pe brânci, Gianni Versace a fost un om pasionat de fashion şi preocupat de familie.

Pe 2 decembrie 1946, Gianni se năştea în Reggio di Calabria, un oraş industrial din sudul Italiei, unul dintre cele mai sărace din ţară, la acea vreme. Tatăl lui, Antonio, vindea tot felul de aparate casnice, în timp ce mama lui, Francesca, făcea rochii şi deţinea un magazin cu haine. Încă de mic, designerul a devenit pasionat de materiale şi croieli în timp ce o tot urmărea pe mama lui cosând şi tăind ţesături şi pe clientele ei probând noile creaţii. În cele cinci decenii de viaţă, Versace a cunoscut succesul profesional răsunător, dar şi probleme medicale care-i ameninţau viaţa. Doi dintre cei mai apropiaţi oameni din viaţa regretatului designer, sora Donatella şi fostul lui partener, Antonio D'Amico, au spun adevărul cu privire la situaţia medicală în care se afla chiar înainte de-a muri prematur. Astfel, Gianni fusese diagnosticat cu cancer chiar înainte de-a fi ucis. În august 1999, revista Out a publicat un articol despre marele creator de modă, în care D'Amico a dezvăluit că Versace a făcut tratament pentru cancerul osos descoperit în falca sa în 1996. “Era extrem de obosit din cauza chimioterapiei, dar a continuat să lucreze în ciuda acestui lucru”, a declarat fostul lui partener. 

Cu doi ani mai devreme, revista The New York Times a publicat un necrolog despre Gianni, în care a fost precizat faptul că designerul fusese diagnosticat cu o formă rară de cancer în urechea sa internă, în 1993.

stanga
dreapta
2 gianni versace 1 jpg jpeg
3 gianni versace 2 jpg jpeg
4 gianni versace 3 jpg jpeg
5 gianni versace 4 jpg jpeg
6 gianni versace 5 jpg jpeg
7 gianni versace 6 jpg jpeg
8 gianni versace 7 jpg jpeg
9 gianni versace 8 jpg jpeg
10 gianni versace jpg jpeg
11 gianni versace 0 jpg jpeg

Donatella a confirmat şi ea acest lucru în 2006, când a oferit un interviu pentru revista New York: “Gianni ştia că urma să moară. A avut cancer la ureche chiar înainte de-a fi omorât. În ultimii doi ani din viaţa lui, se ascundea în apartamentul lui din Via Gesú, pentru că urechea i se umflase mult. Era inposibil să se opereze din cauza poziţiei în care se afla tumora. Nimeni nu risca o intervenţie chirugicală care să-i afecteze faţa atât de mult”, a declarat şi sora lui Gianni.

Vestea bună e că se vindecase de cancer: “A fost declarat vindecat cu şase luni înainte de-a fi omorât”, a ţinut să precizeze Donatella ironia soartei.

Conform datelor pe care le avem, Gianni a primit diagnosticul de cancer la ureche în 1993, după aceea, în anii care au urmat, cancerul s-a extins la falcă, apoi a dispărut complet în urma tramentului pe care pacientul VIP l-a urmat în 1996.

Totuşi, inevitabilul s-a întâmplat...

În dimineaţa zilei de 15 iulie 1997, Gianni Versace s-a trexit în Casa Casuarina, vila sa din Miami Beach. Conform celor publicate în Biography, Versace şi-a început ziua la 8.30 cu plimbarea lui obişnuită până la standul de ziare News Cafe. A cumpărat cinci reviste, după care s-a întors acasă, lucru care nu i-a luat mai mult de 10 minute.

În timp ce Gianni deschidea poarta, Antonio îşi bea cafeaua pe verandă. Însă, înainte ca Versace să păşească în curte, un om a apărut din senin şi l-a împuşcat pe designer de două ori, în ceafă.

“Simţeam că mi se răcise sângele în vene”, a spus D'Amico pentru Observer. “Casa avea vitralii şi nu puteam vedea ce se întâmpla afară, aşa că ne-am dus să deschidem poarta. L-am văzut pe Gianni căzut pe trepte, cu mult sânge pe lângă el. Şi, din acel momentul, totul s-a întunecat. Am fost tras deoparte, n-am putut vedea mai multe”, a povestit acesta.

Gianni Versace a fost pronunţat mort la 9.15 în acea dimineaţă, la vârsta de numai 50 de ani. Nu şi-a pierdut viaţa când se aştepta, după ce fusese diagnosticat cu cancer, ci brusc, neaşteptat şi prematur, la numai şase luni după ce se vindecase miraculos.

Foto - Profimedia, Instagram Donatella VersaceRecente

Bobby Brown si Whitney Houston jpg
luna shutterstock 1044034966 jpg
Blue jpeg
Rebel Wilson jpeg
Elon Musk jpg
vineri jpg
Tom Hanks și Rita Wilson au fost depistați pozitiv cu COVID 19 la începutul lunii martie  jpeg
numerologie
Elvis Presley
Victoria Beckham jpg
Copii jpg
Shurubel 1 jpeg
Regina Victoria – secvențe jpeg
Cameron Diaz jpg
Kate Hudson jpg
Kate Middleton în verde OK Mag jpg
andreea mantea
profetie   shutterstock 430507258 jpg
minciuna   shutterstock 1929158141 jpg
kim kardashian fata jpg