Transpiri în exces? Iată cum poţi scăpa de această problemă!

1 66474 original jpg jpeg

Mi te şi imaginez într-o rochiţă de vară, plimbându-te pe plajă, dar şi la serviciu, cu acte şi felurite alte lucruri în mână, făcând slalom printre îndatoriri. Ce au în comun aceste momente? Faptul că, la orice oră şi în orice împrejurare, te simţi încrezătoare şi atractivă.

Ia în calcul gradul de protecţie

Atunci când eşti în căutarea unui produs care să reducă transpiraţia în exces,citeşte cu atenţie eticheta,pentru a vedea cât timp îţi poate asigura protecţie şi când expiră ingredientele din compoziţie. În mod normal,în cazul deodorantelor pe care nu se specifică exact acest lucru,sunt garantate maximum patru ore în care bacteriile de la nivelul pielii sunt „amorţite“,şi astfel se evită apariţia mirosului neplăcut. Ideale sunt produsele care asigură şase ore de protecţie. După această perioadă,spală bine zona axilei şi apoi aplică din nou ingredientele care inhibă transpiraţia în exces.

Dacă apar usturimi,coşuri,umflături sau alte forme de alergie pe corp,adresează-te medicului dermatolog. Nu în ultimul rând,fereşte-te de produsele ieşite din termenul de garanţie,pentru că pot avea reacţii adverse asupra epidermei!

Deodorant sau antiperspirant?

„Veteranul“ produselor care ne ajută să ne bucurăm cât mai mult timp de prospeţime,deodorantul este etichetat drept un produs cosmetic. El neutralizează temporar bacteriile care generează apariţia mirosului neplăcut,parfumează şi poate fi folosit de orice persoană. Pe de altă parte,antiperspirantul nu doar că inhibă aromele deranjante,dar şi împiedică glandele sudoripare să-şi maifacă treaba. Întrucât acţiunea lui este mult mai agresivă,fiind considerat medicament,este indicat să ţi-l achiziţionezi numai la recomandarea medicului.

La ce să fii atentă   

Încearcă să nu foloseşti în exces produse care au încorporate cantităţi mari de oxid de aluminiu,întrucât acţionează nenatural asupra organismului,glandele sudoripare fiind inhibate de la a elimina substanţele nocive şi pentru a echilibra termic organismul. Dar şi deodorantele pot fi periculoase,atunci când conţin alcool şi parabeni,substanţe care usucă pielea şi favorizează apariţia tumorilor mamare.

Alternative bio cu riscuri minime  

În cazul în care vrei să optezi pentru o variantă mult mai sănătoasă de protecţie de zi cu zi,îţi poţi achiziţiona şi produse hipoalergenice,fără culoare şi fără miros. Acestea sunt deodorantele pe bază de săruri de cristal. De asemenea,mai poţi încerca şi piatra de alaun. Însă nu te aştepta la rezultate uimitoare,întrucât cosmeticele bio rezistă puţin şi neutralizarea transpiraţiei excesive şi a mirosurilor stânjenitoare este limitată.

Prepară-ţi singură deodorantul!

Ca să-ţi faci singură un produs protector,ai nevoie de jumătate de ceaşcă de praf de copt,aceeaşi cantitate de amidon de porumb şi câteva picături de uleiuri esenţiale de lavandă sau scorţişoară. Aşază ingredientele într-un vas de sticlă,amestecă-le şi apoi presară pudra rezultată pe o dischetă demachiantă şi aplic-o la subraţ. 



Recente

vacanță de Paște  foto   Shutterstock jpg
Ramona Păun  jpg
Ce greseli faci in cuplu in functie de zodie  Sursa foto shutterstock 1490808767 jpg
Rita Ora jpg
Oppenheimer, Tom Conti  jpg
Pavel Bartoș jpg
Anne Hathaway jpg
Printul William si Kate Middleton jpg
Katy Perry jpg
Celine Dion  foto   Instagram jpg
Lily Allen jpg
Kelly Osbourne  foto   Shutterstock jpg
festival  foto   Shutterstock jpg
Courteney Cox cu iubitul  foto   Shutterstock jpg
Click! Pentru Femei jpeg
Anne Hathaway  foto   Shutterstock jpg
Christina Applegate jpg
Tom Cruise jpg
Rebel Wilson  foto   Shutterstock jpg
Vincent Dransfield  jpg