Trei întrebări despre îngrijirea unghiilor, cu Oana Turcu

1 57777 original jpg jpeg

Oana Turcu este doctor în ştiinţa şi tehnica produselor de erboristerie, dietetice şi cosmetice. Iată câteva sfaturi re ţi le oferă despre îngrijirea unghiilor.

Necesită unghiile o îngrijire diferită de cea a mâinilor?

Îngrijirea mâinilor şi a unghiilor este un aspect important al rutinei de frumuseţe,iar sănătatea lor trebuie menţinută pe tot parcursul anului. De regulă,produsele folosite pentru îngrijirea mâinilor au acţiune şi asupra unghiilor,dar există produse strict destinate acestora din urmă. Vremea în continuă schimbare,dar şi stilul de viaţă (în special unul care implică expunerea la produse chimice concentrate),pot afecta unghiile. Vă recomand să folosiţi produse care au o acţiune benefică şi care conţin ingrediente hidratante şi emoliente. După fiecare spălare pe mâini,ar fi indicat să aplicaţi aceste creme.

Ce produse recomanzi pentru uz frecvent?

În primul rând,în loc de săpun,o spumă-detergent pentru mâini cu efect anti-aging,care curăţă delicat,dând netezime şi elasticitate pielii,sau una pentru pielea uscată şi crăpată,cu gălbenele,miere şi beta glucan,care opreşte debutul crăpăturilor şi înroşirilor cauzate de agenţii externi. Apoi,ar trebui să apelaţi la o cremă de mâini superhidratantă,reparatoare şi decongestionantă,pentru pielea uscată,arsă,crăpată din cauza vântului,poluării şi radiaţiilor,ideală pentru unghii exfoliate,cu aloe,malakit (piatră sacră egipteană) şi gălbenele,care nu lasă senzaţia de „peliculă” sau unsoare şi se absoarbe rapid,cu un uşor masaj.

Ce produse recomanzi pentru principalele probleme ale unghiilor?

Un ulei esenţial de lămâie,cu parfum tipic de citrice aromate,poate servi drept tratament pentru unghiile friabile,descuamate,iar pentru întărire ar merge un ulei pur de argan biologic. De asemenea,ca să vă vitaminizaţi unghiile,folosiţi fiole speciale,cu vitamina E şi vitamine din uleiuri vegetale de măsline,morcov şi germeni de grâu. Pentru a înlătura aspectul cornos al unghiei,apelaţi la un gomaj delicat cu castravete. De uz zilnic ar fi ideal un ulei pentru masajul de tonifiere al unghiilor,cu morcov şi germeni de grâu.

Mai multe informaţii veţi găsi pe www.oana-turcu.ro.



Recente

Ryan Gosling  Sursa foto shutterstock 1194165124 jpg
Ce trebuie sa stii despre univers  Sursa foto shutterstock 1723447648 jpg
Parada pălăriilor trăsnite din Marea Britanie jpg
vacanță de Paște  foto   Shutterstock jpg
Ramona Păun  jpg
Ce greseli faci in cuplu in functie de zodie  Sursa foto shutterstock 1490808767 jpg
Rita Ora jpg
Oppenheimer, Tom Conti  jpg
Pavel Bartoș jpg
Anne Hathaway jpg
Printul William si Kate Middleton jpg
Katy Perry jpg
Celine Dion  foto   Instagram jpg
Kelly Osbourne  foto   Shutterstock jpg
Lily Allen jpg
festival  foto   Shutterstock jpg
Courteney Cox cu iubitul  foto   Shutterstock jpg
Click! Pentru Femei jpeg
Anne Hathaway  foto   Shutterstock jpg
Christina Applegate jpg