Trei întrebări despre petele pigmentare, cu Oana Turcu

1 57777 original jpg jpeg

Oana Turcu este doctor în ştiinţa şi tehnica produselor de erboristerie, dietetice şi cosmetice. În cele ce urmează, îţi dezvăluie câteva lucruri importante despre petele pigmentare.

Din ce cauză apar petele pigmentare?

Razele UV joacă un rol important în apariţia hiperpigmentării. Când razele UV ajung la nivelul pielii,stimulează producţia de melanină,acesta fiind un mijloc de apărare al pielii,împiedicând razele nocive să pătrundă în straturile mai adânci. Astfel,pe măsură ce te expui mai mult la soare,pielea devine tot mai închisă la culoare. Cu toate astea,hiperpigmentarea este de obicei inofensivă.

Chiar dacă apariţia lor poate fi determinată genetic (persoanele roşcate şi blonde sunt mai predispuse la apariţia lor),pistruii îşi pot face simţită prezenţa îndeosebi primăvara sau vara,sub acţiunea razelor solare.

Ce produse se pot folosi pentru combaterea lor?

Cea mai bună metodă de tratament al petelor de soare este prevenţia,prin utilizarea zilnică a cremelor cu factor de protecţie. Şi nu doar în anotimpul călduros! O piele iritată de dezordini hormonale,de fumat,de poluarea din mediul înconjurător,de lipsa unui stil de viaţă sănătos sau alterată de modificările care apar odată cu înaintarea în vârstă este extrem de sensibilă la acţiunea ultravioletelor. Recomand utilizarea cremelor care conţin factor de protectie 50+. Crema SPF50 este ideală pentru copii,bebeluşi,pentru primele expuneri la razele soarelui,pentru persoanele cu pielea foarte sensibilă,pentru vindecarea de pete,eriteme,cuperoză şi în toate situaţiile în care razele UV pot fi contraindicate. Aceasta poate conţine şi Aloe Vera şi unt de Shea,o eficientă combinaţie de filtre UVA si UVB cu spectru larg şi dioxid de titan,pentru a creşte garanţia protecţiei.



Recente

Ryan Gosling  Sursa foto shutterstock 1194165124 jpg
Ce trebuie sa stii despre univers  Sursa foto shutterstock 1723447648 jpg
Parada pălăriilor trăsnite din Marea Britanie jpg
vacanță de Paște  foto   Shutterstock jpg
Ramona Păun  jpg
Ce greseli faci in cuplu in functie de zodie  Sursa foto shutterstock 1490808767 jpg
Rita Ora jpg
Oppenheimer, Tom Conti  jpg
Pavel Bartoș jpg
Anne Hathaway jpg
Printul William si Kate Middleton jpg
Katy Perry jpg
Celine Dion  foto   Instagram jpg
Kelly Osbourne  foto   Shutterstock jpg
Lily Allen jpg
festival  foto   Shutterstock jpg
Courteney Cox cu iubitul  foto   Shutterstock jpg
Click! Pentru Femei jpeg
Anne Hathaway  foto   Shutterstock jpg
Christina Applegate jpg