Trucuri care te întineresc

1 81843 original jpg jpeg

Îmbătrânirea este un fenomen firesc, însă noi, femeile, ne dorim să amânăm trecerea timpului şi chiar să ştergem câţiva ani de pe chip. Pentru acest lucru, există câteva trucuri la îndemână menite să scoată în evidenţă tot ce e mai frumos din fiecare.

Apa, elixirul tinereţii

Pentru a păstra pielea hidratată şi a amâna semnele îmbătrânirii, este indicat să bei 2 litri de apă pe zi. Poţi consuma şi ceaiuri din plante precum mentă, muşeţel, păpădie, dar şi ceai verde. Toate conţin antioxidanţi care ajută la reducerea ridurilor. Nu uita că alcoolul şi cafeaua deshidratează.

Doza zilnică de vitamina C

Vitamina C joacă un rol important în stimularea producţiei de colagen. După o vârstă, pielea îşi pierde din elasticitate şi fermitate, aşa că are nevoie de vitamine pentru a se menţine sănătoasă. Alege produse destinate îngrijrii care conţin vitamina C şi include în alimentaţia ta citrice, kiwi, căpşuni, varză şi broccoli.

Uleiul de măsline catifelează pielea

Pe măsură ce înaintăm în vârstă, pielea devine mai uscată şi mai sensibilă, iar ridurile sunt tot mai greu de estompat. Uleiul de măsline extravirgin conţine acizi graşi asemănători cu cei care se regăsesc în piele, fiind un hidratant ideal pentru ten. Aplică-l în strat subţire seara, înainte de culcare sau amestecă-l cu 2 linguriţe de zeamă de lămâie pentru îngrijire.

Exfolierea, secretul frumuseţii

Pe lângă alimentaţie şi produse de îngrijire calitative, ideal ar fi să acorzi o atenţie deosebită exfolierii tenului. Prin gomaj, îndepărtezi celulele moarte, iar tenul capătă un aspect curat şi sănătos. Poţi folosi creme exfoliante sau poţi prepara un exofliant natural acasă pe bază de bicarbonat de sodiu, zahăr brun, cafea sau făină de porumb.

Trucuri de machiaj

•       Alege întotdeauna rujuri în nuanţe deschise. Pentru buze mai pline, poţi folosi şi un gloss strălucitor deasupra. Nuanţele închise pot dezavantaja o piele matură, deoarece buzele se subţiază cu vârsta.

•       Fardul de obraz trebuie să fie în culori calde, precum roz, piersică sau bronz, în funcţie de nuanţa tenului şi aplicat doar într-un singur strat, întrucât creează mai puţin contrast şi te face să arăţi mai tânără.

•       Un ten obosit va arăta mai proaspăt şi mai sănătos dacă îi aplici puţin fard iluminator pe pomeţi, de-a lungul liniei tâmplelor, pe mijlocul frunţii, pe osul nazal, pe bărbie, sub sprâncene, în colţul intern al ochiului şi deasupra despicăturii din centrul buzei superioare. Alege un produs care conţine particule de sidef şi are o textură cremoasă.

•       După o vârstă, poţi renunţa la fondul de ten în favoarea unei creme BB, care să acopere imperfecţiunile. Nu uita de anticearcăn, care trebuie să fie uşor mai deschis faţă de fondul de ten.

•       Aplică un rimel maro, cu efect de alungire a genelor, care să îţi contureze privirea, şi uită de rimelul negru. Îl poţi folosi şi pentru conturarea fină a sprâncenelor, însă ai grijă să nu exagerezi.



Recente

Rebel Wilson  foto   Shutterstock jpg
Vincent Dransfield  jpg
Shannen Doherty, Tori Spelling  foto   Shutterstock jpg
Cristiano Ronaldo  foto   Instagram jpg
Tom Cruise cu soții Beckham  foto   Instagram jpg
Obiceiuri din copilarie  jpg
insula miliardarilor  foto   Shutterstock jpg
elvis presley jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
Rachel McAdams    jpg
Leonardo DiCaprio  foto   Shutterstock jpg