Trucuri de frumuseţe de la bunica

1 68836 original jpg jpeg

Dacă vrei să-ţi pui în evidenţă calităţile, nu trebuie să apelezi neapărat la cele mai noi şi scumpe cosmetice apărute pe piaţă, căci ai la îndemănă ingredientele folosite de zeci de ani, de către bunicile noastre. Aceste trucuri de înfrumuseţare, deloc costisitoare, fac adevărate minuni pentru păr, piele şi ten.

Exfoliant din mălai

Pentru a avea un ten fin,fă-ţi un gomaj obţinut cu mălai. Într-un bol,amesteci două-trei linguri de mălai cu puţină apă. Aplici pe faţă şi masezi uşor,după care te clăteşti cu apă călduţă.

 Îţi va curăţa porii şi va îndepărta celulele moarte,iar pielea ta va rămâne fină,ca de bebeluş. Dacă ai tenul gras,faci tratamentul de două ori pe săptămână,iar pentru tenul mixt sau normal,gomajul este suficient  o singură dată,săptămânal. Poţi folosi acest exfoliant şi pentru zona decolteului.

Cremă pentru călcâie din gălbenele

Dacă ai călcâie crăpate şi uscate,apelează la crema de gălbenele. Aceasta hidratează pielea,iar călcâiele tale vor căpăta un aspect moale şi catifelat. Ai nevoie de doi pumni de flori de gălbenele şi de 100 g de untură. Pui untura la topit,la baie de aburi,după care adaugi şi florile de gălbenele şi mai laşi câteva minute. Iei de pe foc şi laşi la macerat,până a doua zi,când reîncălzeşti şi treci compoziţia printr-un tifon. La sfârşit,pui crema într-un recipient din plastic.

Oţetul din mere,bun pentru păr

Părul gras şi este lipsit de strălucire îşi face zile fripte? În loc să îţi tot schimbi şamponul sau balsamul,apelează la o soluţie a bunicii,oţetul din mere. După ce te-ai spălat pe cap,pui într-un lighean cu apă călduţă cinci-şase linguri cu oţet din mere,apoi îţi clăteşti bine părul. Nu îţi face griji în privinţa mirosului,căci acesta dispare,fără să fie nevoie să te mai clăteşti din nou,doar cu apă curată. Acesta va căpăta strălucire,nu se va mai îngrăşa uşor şi va împiedica apariţia mătreţii.

Cartofi,contra cearcănelor

Poţi diminua aspectul cearcănelor cu ajutorul cartofului,un leac din cufărul bunicii. Tai una-două felii de cartof crud,pe care le pui direct pe pleoapă şi pe cearcăne,cel puţin zece minute. Eficiente contra cearcănelor sunt şi feliile de castraveţi,pe care trebuie să le aplici direct pe zona de sub ochi.

Idei Click!pentru femei

Oţetul din mere poate fi folosit şi ca loţiune tonică pentru faţă. Pui câteva picături pe o dischetă demachiantă,după care aplici pe faţă. Apelează la acest truc o dată pe săptămână.

Dacă ai pungi sub ochi,lasă la infuzat doău pliculeţe cu ceai verde,lasă+le săs e răcească,după care le pui la frigider,o oră. Apoi le ţii câteva minute pe zona afectată.

Dacă îţi cade părul,amestecă într-un bol un gălbenuş şi două linguri de miere. Masează scalpul şi lasă să acţioneze  o jumătate de oră,după care te speli pe cap. Remediul se foloseşte de două ori pe săptămână.



Recente

MAGIC IN THE AIR jpg
Hailey Bieber jpg
Tom Cruise i a interzis lui Nicole Kidman 1  foto   Shutterstock jpg
Ryan Reynolds și Blake Lively jpeg
Esta TerBlanche  foto   Shutterstock jpg
Brad Pitt  foto   Shutterstock jpg
Kate Middleton jpeg
Care sunt complexele tale fizice in functie de zodie  Sursa foto shutterstock 526923172 jpg
Chitaristul trupei The Rolling Stones jpg
Jessie J jpg
Kim Kardashian, copii jpeg
Palatul Buckingham  foto   Shutterstock jpg
Brigitta Gheorghe, de la muzica la arta culinara 1  Sursa foto arhiva personala jpg
Barbosu  Sursa foto arhiva personala jpg
The Simpsons  foto   Imdb jpg
Mirosuri pe care cainii le resping jpg
Spune mi zodia ta si vei afla ce nuanta de ruj te pune in evidenta  Sursa foto shutterstock 2477758069 jpg
loialitate jpg
ben affleck jennifer lopez infidelitate contract prenupțial  Sursa Foto   Shutterstock jpg
caine jpg