Trucuri de machiaj pentru tenul gras

1 47208 original jpg jpeg

Te-ai săturat ca pielea ta să lucească după doar două ore de când ai ieşit din casă, iar machiajul realizat să nu fie rezistent? Încearcă aceste trucuri şi faţa ta va arăta impecabil. Îngrijirea, primul pas către un machiaj rezistent

Îngrijirea dinaintea realizării machiajului este foarte importantă pentru ca acesta să reziste. Pentru demachiere foloseşte o loţiune de curăţare dedicată tenul gras,apoi o loţiune tonică din aceeaşi gamă,care îndepărtează reziduurile şi sebumul,fiind foarte importantă pentru închiderea porilor. Încheie prin aplicarea unei creme hidratante matifiante,care va pregăti tenul pentru fondul de ten şi va ajuta pielea să nu lucească pe parcursul zilei.

Fondul de ten non-gras pentru o piele mată

Urmează fondul de ten,care are rolul de a reduce aspectul uleios al pielii. Foloseşte aşadar un fond de ten non-gras (de cele mai multe ori se specifică „oil free” pe ambalaj sau „for oily to combination skin”),într-un strat subţire. Acesta trebuie aplicat cu ajutorul unui burete,prin presare,din aproape în aproape,pentru a pătrunde în pori şi pentru a nu stimula producerea de sebum. Alege fondul de ten cu o nuanţă mai deschisă decât cea dorită,deoarece cosmeticele aplicate pe tenul gras tind să se închidă la culoare.

Pudra translucidă absoarbe excesul de sebum

Pudra nu trebuie să lipsească din ritualul de machiaj pentru tenul gras. Alege întotdeauna o pudră pulbere şi translucidă,care absoarbe foarte bine excesul de sebum,fără a matifia prea mult. Nu folosi iluminator şi evită pudra compactă,precum şi variantele lichide sau pe cele de tip cremă.

Fardul de obraz completează machiajul

Blush-ul completează machiajul,dând un plus de culoare şi formă obrajilor. Acesta trebuie să fie solid,într-o nuanţă deschisă,luminoasă şi trebuie aplicat doar cu ajutorul pensulei.

Dacă vrei ca pe timpul zilei,prin contact cu sebumul,rimelul tău să nu se întindă şi să nu lase urme negre,total inestetice,foloseşte o mascara waterproof. Aceasta se îndepărtează seara cu ajutorul unui demachiant special pentru ochi,fără a freca.

Fardurile pudră nu se strâng în pliurile pleoapei

În primul rând,pentru a asigura o bună rezistenţă a machiajului,trebuie să aplici în prealabil fond de ten la nivelul pleoapelor,iar pentru ca fardurile să nu se strângă,alege-le pe cele pudră,mate şi deschise la culoare. Evită fardurile lichide şi pe cele sidefate şi foloseşte un creion de ochi rezistent.Recente

Imagine featured clickpentrufemei   sursa Instagram JPG
cafea jpg
lapte jpg
olivia newton john 0 shutterstock 530029375 jpg
William si Kate jpeg
nicole kidman shutterstock 644941192 jpg
Jennifer Coolidge 0 jpg
donna mills si fiica 5 jpg
horoscop bilunar shutterstock 1696467349 jpg
Supermarket jpg
reese witherspoon jpg
Click! pentru femei Nr  16 jpeg
victoria principal dallas jpg
Printul William jpeg
Vedete jpg
lisa marie presley 2 shutterstock 276232913 jpg
Regina Elisabeta jpeg
Theo Rose poza mica (8) jpg
Elon Musk jpg
calendar zile libere jpeg