Tu şi el nu sunteţi la fel: cosmetice pentru el şi ea

1 69976 original jpg jpeg

La fel ca femeile, bărbaţii îşi doresc o piele sănătoasă şi catifelată. Totodată, se confruntă cu probleme precum sensibilitatea tegumentelor, ridurile şi acneea. De aceea, şi ei au nevoie de produse de îngrijire pentru faţă şi corp.

Protecţie contra ridurilor,pentru ambele sexe

Deşi pielea bărbaţilor este mai groasă decât cea a femeilor cu aproximativ 20%,ceea ce o face mai puţin sensibilă,şi ei au nevoie de protecţie. Atunci când apar riduri,sunt mai pronunţate decât în cazul femeilor. Bărbaţii pot apela la o cremă de faţă care să hidrateze,recomandată după vârsta de  30 de ani,când apar primele riduri. În schimb,la femei este nevoie de un produs cu protecţie antirid din jurul vârstei de 25 de ani.

Bărbieritul este cel care le pune cele mai mari probleme bărbaţilor,din cauza iriaţiilor care pot apărea. Bărbaţii care au firele de pe faţă groase trebuie să se radă în direcţia creşterii firelor pentru a preveni iritaţiile pielii. Înainte de bărbierit este indicat un săpun cu glicerină,pentru a înmuia pilozitatea.

În cazul unui ten sensibil este recomandată o spumă,un gel sau o cremă de ras special concepute,care sunt mai prietenoase cu pielea. Sunt indicate produsele cu proprietăţi antibacteriene,care previn iritaţiile.

Ritual de îngrijire a pielii

Cei mai mulţi bărbaţi nu folosesc o cremă hidratantă corp,spre deosebire de femei,care au pielea mai uscată şi au nevoie de un produs hidratant. Pentru reprezentanţii sexului tare este suficientă utilizarea unui gel de duş hidratant. Poate fi util şi un lapte de corp pentru zonele în care pielea de obicei este mai uscată:coate,genunchi,umeri şi călcâie.

Protecţie contra transpiraţiei

Atât femeile,cât şi bărbaţii au nevoie de protecţie contra transpiraţiei,deodorantele fiind alegerea potrivită în ambele cazuri. Acestea conţin aceeaşi substanţă activă care previne apariţia mirosului neplăcut. Diferenţele apar când vine vorba de parfum,antiperspirantele feminine având note mai delicate,spre deosebire de cele pentru reprezentanţii sexului tare.

Ştiai că...

…producţia de sebum este de două ori mai mare la bărbaţi decât la femei? De aceea,ei au tenul mai gras decât al femeilor,au un pH mai mic,ceea ce înseamnă că sunt mai predispuşi la apariţia acneei.

Idei Click!pentru femei

Pentru exfolierea tenului,bărbaţii şi femeile pot folosi mălai înmuiat în puţină apă. Se masează uşor tenul,apoi se clăteşte cu apă rece.

În cazul ambelor sexe este importantă protecţia contra razelor UV. De aceea,se recomandă o cremă cu factor de protecţie de minimum 30.



Recente

Courteney Cox cu iubitul  foto   Shutterstock jpg
Click! Pentru Femei jpeg
Anne Hathaway  foto   Shutterstock jpg
Christina Applegate jpg
Tom Cruise jpg
Rebel Wilson  foto   Shutterstock jpg
Vincent Dransfield  jpg
Shannen Doherty, Tori Spelling  foto   Shutterstock jpg
Cristiano Ronaldo  foto   Instagram jpg
Tom Cruise cu soții Beckham  foto   Instagram jpg
Obiceiuri din copilarie  jpg
insula miliardarilor  foto   Shutterstock jpg
elvis presley jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg