Tunsoarea potrivită, în funcţie de vârstă

1 77442 original jpg jpeg

 O vizită la coafor îţi poate schimba starea de spirit. Decizia nu trebuie să fie însă una pripită, iar pentru a te pune cel mai bine în valoare e bine să ţii cont de câteva sfaturi. Şi vârsta joacă un rol important pentru că, trebuie să recunoaştem, orice femeie îşi doreşte să arate măcar cu câţiva ani mai tânără. 

Nonconformist la 20 de ani

E momentul ideal să încerci stiluri şi coafuri noi, pentru a vedea ce ţi se potriveşte cel mai bine. Fie că vorbim de tunsori asimetrice sau extrem de scurte, nuanţe neobişnuite, toate sunt permise la această vârstă şi toate exagerările sunt iertate. Încearcă orice culoare şi lungime, dacă asta îţi doreşti, fiindcă firul de păr creşte repede şi se regenerează eficient. În plus, tot acum poţi experimenta şi nuanţele cele mai închise, care după o anumită vârstă accentuează ridurile şi semnele de oboseală.

Lejer la 30

La 30 de ani, priorităţile tale se axează mai mult pe carieră şi viaţa de familie. Dacă eşti deja mămică, ai nevoie de o tunsoare care să arate bine, dar care să nu necesite prea mult timp de aranjare în faţa oglinzii şi să fie uşor de îngrijit. La această vârstă este ideal să renunţi la nuanţele stridente. Dacă ai un fir de păr subţire, care se deteriorează uşor, optează pentru o coafură mai scurtă, precum un bob lung, care încadrează frumos faţa. În schimb, femeile cu firul de păr gros pot alege părul lung, tuns uşor în scări, pentru a crea impresia de volum.

Cu personalitate, la 40

După 40 de ani, e normal să îţi doreşti un efect de întinerire, iar acest lucru îl poţi obţine cel mai bine printr-o tunsoare potrivită. Evită liniile drepte şi optează pentru coafurile care oferă volum. Asta nu înseamnă că trebuie să te tunzi neapărat scurt. Poţi încerca tunsori medii, lejere, pe care să le aranjezi cu uşurinţă. Tot acum e timpul să acorzi mai multă atenţie îngrijirii firului de păr, deoarece acesta tinde să devină mai fragil. Tratează-l cu măşti naturale şi tunde-ţi vârfurile mai des, pentru a-l regenera.

Clasic, după 50 de ani

Stiliştii recomandă femeilor de peste 50 de ani să opteze pentru tunsori simple, în care să se regăsească mai multe nuanţe. Optează pentru un bob lung, până la umeri, pe care îl poţi aranja atât drept cât şi în bucle. Şi tunsorile în scări sunt o elegere bună, fiindcă mai şterg din ani. Nu uita, coafurile prea elaborate te pot îmbătrâni. Poţi încerca şi un breton asimetric, forma şi desimea lui fiind diferite în funcţie de forma feţei. Foarte actuale sunt şi tunsorile în cascadă, cu şuviţe inegale, carea oferă o uşoare dezordine inteţionată ce înseninează chipul şi sunt perfecte pentru părul mai rar. Şi coafurile foarte scurte, cu breton mai scurt, vor adăuga şarm. De multe ori, doamnele consideră că acestea sunt potrivite doar fetelor tinere, însă această concepţie este greşită, acest tip de tunsoare fiind şi foarte uşor de îngrijit.

TRUCURI CPF

Dacă ai faţa rotundă, ai grijă să nu te tunzi prea scurt, pentru a nu scoate în evidenţă pomeţii. Tunsorile medii alungesc faţa, iar scările creează echilibru.

Faţa pătrată, cu maxilare proeminente, va fi mai bine pusă în evidenţă de un păr mediu sau lung. Oferă-i volum prin câteva bucle lejere, pentru a masca lateralele feţei.

Feţei în formă de inimă, mai lată în partea de sus şi mai îngustă spre bărbie, i se potrivesc tunsorile cu breton, indiferent de lungime. Coafurile până la bărbie atenuează triunghiul feţei.

Pentru faţa ovală este potrivită orice tip de tunsoare, însă cele foarte scurte ar trebui evitate, pentru că alungesc şi mai mult faţa.

Ştiai că...

...Şi părul complet alb este la modă, atâta timp cât este pus în evidenţă de tunsoarea potrivită?

Sursa foto: zoomzee.orgRecente

Adam și Eva Foto  Shutterstock jpg
Ben Affleck jpeg
Khloe Kardashian foto  Instagram jpg
Vedere jpg
Priyanka Chopra jpg
Coperta CPF 7 png
Cum sa citesti liniile din palma pentru a afla cati copii vei avea Sursa foto shutterstock 114300868 jpg
Jake Harper jpeg
Katy Perry, Orlando Bloom jpg
femeie din viitor sursa  Shutterstock jpg
Chrsitina Aguilera foto  Instagram jpg
Daenerys Targaryen jpeg
Reese Witherspoon sursa  Shutterstock jpg
Viitorul inteligentei artificiale prin ochii lui Bill Gates Sursa foto Pixabay jpg
Gisele Bündchen sursa  Instagram jpg
Robin Williams, Sam Neill jpg
Victoria Beckham jpg
Jennifer Lopez Instagram jpg
vedetă pe covorul roșu foto  Shutterstock jpg
Chrissy Teigen jpg