Uleiul de măsline, bun pentru piele şi păr

1 80778 original jpg jpeg

Uleiul de măsline este foarte sănătos şi are multe beneficii pentru sănătate. Pe lângă faptul că-l poţi folosi în salate şi alte reţete de mâncare, uleiul de măsline poate face parte din topul ingredientelor folosite în rutina de înfrumuseţare.

Uleiul de măsline este bogat în vitamine (A, D, E şi K), care joacă un rol important în menţinerea frumuseţii. De fapt, uleiul de măsline este utilizat ca ingredient esenţial în mai multe produse de curăţare a feţei, produse de îngrijire a părului, săpunuri, geluri de duş şi loţiuni.

Iată de ce este bine să incluzi uleiul de măsline în rutina de înfrumuseţare:

Menţine pielea hidratată

Potrivit unui studiu, microemulsiile de ulei de măsline sunt o formulă atractivă în studiile de dezvoltare cosmetică şi ar putea fi folosite ca sistem de administrare a ingredientelor cosmetice sau a compuşilor biologic activi.

Uleiul de măsline are proprietăţi hidratante care menţine pielea hidratată şi catifelată, fiind recomandat pentru persoanele care au tenul uscat. Masează pielea cu ulei de măsline şi lasă-l să acţioneze până a doua zi.

Încetineşte îmbătrânirea pielii

Odată cu înaintarea în vârstă, pielea va începe să prezinte simptomele îmbătrânirii - linii fine şi riduri. Dar, cu ulei de măsline, poţi încetini aceste semne de îmbătrânire. Vitamina E, un antioxidant puternic prezent în uleiul de măsline, ajută la regenerarea celulelor pielii, care ajută la menţinerea pielii catifelate şi hidratate.

Pentru tratamentul zilnic, masează uşor faţa, gâtul, mâinile şi picioarele cu ulei de măsline călduţ, cel puţin 5 minute. Repetă procesul în fiecare seară.

O altă opţiune este să combini 2 linguri de miere cu o lingură de ulei de măsline şi o jumătate de cană de pastă de papaia. Aplică amestecul obţinut pe faţă şi lasă-l să acţioneze 15 minute. Clăteşte la final cu apă călduţă. repetă-l de două ori pe săptămână.

Menţine părul sănătos

Fie că este vorba de pierderea părului sau despre fire despicate, uleiul de măsline poate fi extrem de benefic pentru sănătatea podoabei capilare. De fapt, uleiul este răspusul la multe probleme ale şuviţelor. Natura sa hidratantă favorizează creşterea sănătoasă a parului. De asemenea, uleiul pătrunde adânc în foliculii de păr şi înmoaie ţesutul scalpului pentru a trata inflamaţia.

Masează scalpul cu puţin ulei de măsline călduţ, masând prin mişcări circulare, 5- 10 minute. Lasă-l să acţioneze peste noapte. A doua zi, şamponează părul aşa cum o faci de obicei. Repetă tratamentul de 2-3 ori pe săptămână.

Oferă strălucire părului

Dacă vrei să-i oferi strălucire părului lipsit de viaţă, uleiul de măsline este foarte eficient. El restabileşte cantitatea de sebum şi îi oferă strălucire firului de păr.

Aplică ulei de măsline călduţ pe păr, de la rădăcini şi până la vârfuri, masând scalpul pentru câteva minute. Strânge părul coc, apoi lasă tratamentul natural să acţioneze 30 de minute. Şamponează şi clăteşte la final cu apă călduţă. Repetă de două ori pe săptămână.Recente

Kylie Jenner jpg
Wednesday jpeg
vedete care au înșelat cu bona copiilor sursa  Shutterstock jpg
Vedete care s au căsătorit de două ori cu același partener jpg
central nucleara Cernobil sursa  Shutterstock jpg
Semne neobisnuite ca esti insarcinata Sursa imagine Pixabay jpg
Cadouri nepotrivite pentru Sărbătorile de Iarnă jpg
Printul John 4 jpeg
Cristina Mihaela Dorobantu (4) jpg
Filme care au distrus casnicii la Hollywood Sursa imagine shutterstock 2158102771 jpg
Sylvester Stallone, fiul autist sursa  Shutterstock jpg
shutterstock 167894822 jpg
gripa cămilei, cupa mondială la fotbal sursa  Shutterstock jpg
Ce se intampla cu rochiile celebritatilor dupa marile evenimente Sursa imagine shutterstock 288368573 jpg
A aparut cea mai nouă editie a revistei Click! pentru femei jpeg
Meg Wynn Owen, actriță jefuită sursa  The Duellists jpg
Mariah Carey jpeg
Nicole Kidman sursa  Shutterstock jpg
Steve Martin sursa  Shutterstock jpg
Oprah Winfrey jpg