Vitaminele, aliatele de preţ ale frumuseţii

1 55037 original jpg jpeg

Ca ingrediente ale cosmeticelor de casă, vitaminele fac minuni pentru pielea, părul şi unghiile tale. Învaţă să-ţi prepari şi tu astfel de produse de înfrumuseţare eficiente şi accesibile.

Scapă de riduri cu vitamina A

Dacă ai pielea uscată şi ţi-au apărut riduri,poţi să te foloseşti de proprietăţile vitaminei A. Aceasta stimulează producţia de colagen şi de elastină,substanţe care se găsesc în mod natural în piele,şi accelerează reînnoirea celulelor. Pentru a-ţi prepara o mască antirid,amestecă un gălbenuş,o linguriţă cu iaurt şi cinci picături cu vitamina A uleioasă. Ţine masca pe ten 20 de minute,după care îndepărteaz-o cu apă călduţă. Este recomandat s-o foloseşti cel puţin o dată pe săptămână.

Vitamina E ameliorează vergeturile

Întrucât îmbunătăţeşte circulaţia sângelui,vitamina E ajută pielea să fie mai catifelată şi mai elastică,împiedicând dezvoltarea vergeturilor. În caz că ţi-au apărut deja linii vineţii pe abdomen,coapse,fese şi sâni – primul stadiu al vergeturilor – masează după fiecare duş aceste zone cu un preparat rezultat dintr-un pahar cu ulei de măsline,trei linguriţe cu gel de aloe vera,conţinutul a patru capsule cu vitamina E şi a două capsule cu vitamina A.

Vitamina C întăreşte unghiile

Dacă unghiile tale se rup,se exfoliază sau cresc greu,înseamnă că organismul tău are un deficit de vitamina C. Fă-ţi o soluţie pentru stimularea creşterii unghiilor,amestecând o lingură cu zeamă de lămâie şi jumătate de comprimat de vitamina C pisat. Aplică preparatul pe unghii de două-trei ori în timpul zilei,cu ajutorul unei pensule curate,de la o ojă mai veche. Lasă să acţioneze măcar o oră fără a te spăla pe mâini.

Un păr mai bogat,graţie complexului B

Vitaminele din familia B întârzie apariţia firelor albe şi te ajută atunci când îţi cade părul. Ele stimulează producerea de cheratină,o proteină specială care se găseşte în compoziţia părului,şi ajută la regenerarea acestuia. Vitaminele B3,B6 şi B12 întăresc firul de păr de la rădăcină şi stimulează creşterea. Complexul B se administrează sub formă de suplimente (100 mg zilnic).

Pont

Dacă ai buzele crăpate,masează-le cu câteva picături de vitamina A.

Sfatul specialistului:Florina Morăreanu,make-up artist Melkior,e-mail:office@melkior.ro

b26b966fa58ed78375cb50e55109061a jpg jpeg

Multe cosmetice conţin ca ingrediente vitaminele A,B,E sau F. Cremele exfoliante cu vitaminele A şi E netezesc pielea şi întăresc ţesuturile. Uleiurile fortifiante,în combinaţie cu vitamina F,redau luciul unghiilor şi favorizează creşterea lor. De asemenea,e bine să luăm tablete efervescente cu vitamina B5,care catifelează pielea uscată şi previne apariţia ridurilor.Recente

Longevitate jpg
Quokka   animal jpg
Facebook jpg
elvis jpg
Suzanne Somers 2 shutterstock 537518347 jpg
muzica   chitara   guitars gcfe5d960e 1280 jpg
Zishe Breitbart jpeg
Dakota Johnson jpg
panza de paianjen shutterstock 1761418589 jpg
film mut shutterstock 1208134459 jpg
Victoria B jpg
victima shutterstock 1661010535 jpg
Celebra creatoare de modă Coco Chanel a încetat din viață în 1971 jpeg
Epilare jpg
Tom Cruise jpeg
jeff bridges shutterstock 185455103 jpg
Conserve jpg
Mr Bean  jpg
ronaldo jpg
Luna si Soarele shutterstock 2154153519 jpg