VIDEO Petrece Paștele ca Regina! Bucătarul de la Palatul Buckingham dezvăluie rețeta unui preparat tradițional

Chef-ul de la Palatul Buckingham a dezvăluit cum putem face fiecare dintre noi un preparat servit suveranei britanice în fiecare an, de Paști.

Bucătarul Majestății Sale s-a filmat în timp ce pregătea Hot Cross Buns (n.r. niște chifle tradiționale delicioase), iar filmulețul cu pricina a ajuns pe pagina oficială de Instagram a Familiei Regale britanice, denumită Royal Family, pentru ca întreaga lume să încerce minunata rețetă.    

Pe scurt, rețeta chiflelor tradiționale de Paști conține stafide aurii și mirodenii, care sunt amestecate cu ouă, făină, drojdie proaspătă și zahăr pudră înainte de-a fi frământate toate bine și-a fi băgate la cuptor.

Chiflele tradiționale  

Tradiția britanică spune că vineri se mănâncă aceste chifle tradiționale, iar Palatul Bukingham le-a făcut o surpriză fanilor regali, care vor să guste din bunătățile servite la masa de Paști în familia regală britanică.

Dar care este istoria unui astfel de preparat?

Se pare că aceste chifle au fost făcute prima dată de un călugăr din St. Albans Abbey, în secolul al XIV-lea, pentru a fi împărțite apoi săracilor, iar numele lor provine de la crucea din aluat care simbolizează crucificarea lui Iisus. În 1592, Regina Elisabeta I a decretat că aceste chifle nu vor mai putea fi vândute în orice zi din an decât în Vinerea Mare, de Crăciun sau la înmormântări. Se pare că ar fi prea speciale (n.r. sic) pentru a fi comercializate în orice zi a anului.

Familia Regală britanică sărbătorește Paștele la Castelul Windsor, unde Regina asistă, în mod normal, la slujba din Duminica Paștelui, la Capela St. George. Din păcate, cel mai probabil Majestatea Sa nu va participa weekendul care vine la slujba de Înviere. În acest an, Prințul Charles și soția sa, Camilla, o vor reprezenta pe Regina Elisabeta a II-a la slujba de Paști.

Rețeta chiflelor de Paști

Ingrediente

1,5 ouă, 130ml apă, 25g drojdie proaspătă, 2 linguri de coajă rasă de portocală sau lămâie, 375g (3 căni) de făină, 4 linguri de stafide aurii, 2 linguri de zahăr nerafinat, 60g (¼ cană) de unt nesărat, tăiat cubulețe, puțină sare, 2 lingurițe de mirodenii după gust. 

Pentru aluat, aveți nevoie de 4 linguri de făină, 1 lingură de zahăr nerafinat, 1 lingură de apă rece. Iar siropul de zahăr se face din 100ml (½ cană) de apă și 200g (1 cană) de zahăr nerafinat.

Modul de preparare poate fi urmărit în filmulețul postat pe pagina oficială de Instagram a Familiei Regale. Încălzește înainte cuptorul la 220ºC după care urmează pașii făcuți de bucătarul regal!

Dă click pe linkul de mai jos pentru a urmări cum se face rețeta Reginei!



Recente

Robin Williams  foto   Shutterstock jpg
caravana2023 2 JPG
Kristen Stewart  foto   Instagram jpg
Rihanna jpg
marilyn monroe
Halle Berry  jpg
Shania Twain  jpg
Cele mai distrase semne zodiacale  Sursa foto shutterstock 2002731482 jpg
Christina Ricci  foto   Shutterstock(1) jpg
Lily Allen, Ashton Kutcher, Mila Kunis jpg
Anne Hathaway  jpg
Kate Middleton  foto   Shutterstock jpg
David Beckham jpg
Care este semnatura ta astrala  Sursa foto shutterstock 9917164 jpg
Tom Hardy  foto   Shutterstock jpg
Sharon Osbourne  jpg
Olivia Munn și copilul ei  foto   Shutterstock, Instagram jpg
Vrăjitorul din Oz jpg
Kate Middleton  foto   Shutterstock jpg
Gisele Bundchen  foto   Shutterstock jpg