Salata boeuf poate fi bună, cu o singură condiţie. Mihaela Bilic: "Este un aliment complet"

1 salata de boeuf jpg jpeg

Masa de Paşti este una foarte săţioasă şi gustoasă, însă arnea de miel trebuie consumată în cantităţi mici, ouăle sunt grele la ficat, iar salata boeuf este o bombă calorică. Şi atunci ce facem? Renunţăm la toate bucatele tradiţionale de teama kilogramelor în plus? Nici gând. Trebuie doar să le consumăm cu băgare de seamă.

Salata boeuf este unul dintre preparatele tradiţionale ce nu lipseşte de pe masa de sărbătoare. Medicul nutriţionist Mihaela Bilic susţine că aceasta poate fi bună, dacă respectăm o condiţie. 

„Nu contează dacă e cu vită sau pui, contează câtă maioneză are! Despre salata boeuf e vorba, dacă nu aţi ghicit. Un preparat care se vrea dietetic prin definiţie (salată!) poate deveni o bombă calorică atunci când are maioneză din belşug.

Maioneza înseamnă ulei şi fiecare lingură de ulei înseamnă 100 cal, indiferent de sortiment. Când e vorba de maioneză puteţi socoti 80 cal pentru fiecare lingură, adică echivalentul unei felii de pâine", scrie Mihaela Bilic pe Facebook.

Citeşte şi: Preparatul românesc care te ajută să slăbeşti. "Nu dai greş cu asta"

Nu trebuie să renunţaţi la salata boeuf în zilele de sărbătoare, de teama caloriilor, ci doar să folosiţi maioneza cu zgârcenie. 

"Salata boeuf (fie ea şi cu pui sau curcan în loc de vită) este un preparat de sezon care aduce laolaltă legumele şi carnea fierte, murăturile şi mazărea. Din punct de vedere nutritional este un aliment complet, care conţine toate categoriile de nutrienţi: glucide, proteine şi lipide.

Singura menţiune este să fiţi zgârciţi cu maioneză, ea trebuie doar să lege ingredientele, nu să le acopere. În felul acesta porţia corectă de salată boeuf înseamnă 2-3 linguri şi doar 300 cal, un aperitiv delicios pentru zilele de sărbătoare”, a continuat aceasta. 

Iato o listă cu preparate de Paşti şi caloriile la 100 de grame pentru a vă face o idee despre cum şi cât să mâncaţi de sărbători, fără să vă dăuneze prea mult.Recente

psiholog jpg
Cum sa scapi de stres in opt secunde Sursa foto shutterstock 1771976678 jpg
Test Care fata e mai atragatoare Sursa foto Pixabay si Shutterstock jpg
sezon estival jpg
vise jpg
Test Alege 3 animale Sursa foto shutterstock 2156214857 jpg
De ce vezi adesea 1111 Sursa foto shutterstock 285177449 jpg
protectie spirituala jpg
Ce senzatii fizice dau diverse emotii Sursa foto shutterstock 259347731 jpg
culori jpg
Regula 3 30 300 pentru a fi fericit Sursa foto shutterstock 2228784763 jpg
Tendinta pe retelele sociale de combatere a strestului Tapping EFT Sursa foto shutterstock 2141108933 jpg
amintiri jpg
empatie jpg
Cum sa cresti stima de sine Sursa foto shutterstock 2341996931 jpg
Rugaciune jpg
cristaloterapie jpg
Somatizarea emotiilor jpg
prescură jpg
Transfăgărășan jpg