Gogoşi aromate
Cui nu-i plac gogoşile? Prepară pentru desert gogoşi pufoase şi delicioase, care sunt gata în 90 de minute. Folosind cantităţile din reţeta de mai jos, îţi vor ieşi în jur de 20 de gogoşi gustoase.
Ai nevoie de
500 ml lapte
1 kg făină
10 g drojdie
50 ml ulei
coaja de la 1 lămâie
2 ouă
2 linguri esenţă de vanilie
100 g zahăr pudră
ulei-pentru prăjit
zahăr pudră-pentru decor
Mod de preparare
Dizolvi drojdia în 100 ml de lapte călduţ,adaugi o linguriţă de zahăr,freci şi laşi maiaua la crescut câteva minute.
Pui maiaua peste făină,adaugi ouăle bătute,zahărul,coaja de lămâie,vanilia,uleiul şi laptele rămas şi frămânţi până obţii un aluat elastic.
Îl laşi la crescut până îşi dublează volumul,apoi întinzi o foaie şi decupezi gogoşile.
Încingi uleiul în tigaie şi le rumeneşti,apoi le scoţi pe şervete de hârtie pentru a se absorbi excesul de ulei.
La final,le pudrezi cu zahăr.