Depresia postnatală este o problemă cu care se confruntă numeroase femei care devin mame, iar pe Ilinca Vandici n-a ocolit-o.

În cadrul unui clip postat pe Youtube, prezentatoarea TV a vorbit despre acest episod neplăcut din viaţa ei.

”Una dintre problemele cu care m-am confruntat a fost depresia postnatală. Eu am făcut o greşeală de-a lungul timpului şi acum încerc să remediez situaţia; n-am prea vorbit despre lucrurile care m-au afectat, despre greutăţile prin care am crescut pentru că am considerat aşa, o imagine perfectă trebuie să fie perfectă. În perioada sarcinii am citit, am studiat, m-am informat, am organizat tot, aveam impresia că nimic nu mă poate lovi, pentru că, nu-i aşa, eu le ştiu pe toate. Însă lucrurile nu au stat tocmai aşa.'

Amna, lucrurile pe care nu le-a spus niciodată despre divorţ: "Când ai obosit, nu mai spui ce te deranjează"

Ilinca Vandici a povestit care anume a fost momentul în care s-a declanşat depresia postnatală: În prima seară când am venit acasă cu Zian de la spital, copilul meu a plâns opt ore. Îmi aduc aminte şi acum de asta pentru că au fost opt ore al dracului de grele. Cumva simţisem dinainte atacurile de panică, din spital, şi cred că cel mai tare m-a durut momentul în care am realizat că eu, ca mamă, nu pot să fac nimic pentru copilul meu ca el să se liniştească. Ce am simţit eu în acele opt ore este foarte greu de exprimat în cuvinte. E frustrant pentru o mamă să nu reuşească să-şi liniştească copilul. Cred că în noaptea aceea a fost noaptea în care am simţit concret cum s-a instalat depresia postnatală.'

Adela Popescu a dezvăluit motivul pentru care a renunţat definitiv la cariera de actriţă: "Am refuzat să mai joc în seriale"

Pe lângă asta, Ilinca a menţionat şi care au fost trăirile, stările şi sentimentele care o încercau în acele momente grele, dar a mărturisit şi că nu a trecut în totalitate peste depresia postnatală: Îmi era frică, îmi era teamă, eram obosită pentru că nu dormisem şi ştim cu toţii că oboseala în condiţii de stres e cel mai mare duşman al unui om. Eram stresată, aveam atacuri de panică, nu puteam să respir, iar toate astea i le transmiteam copilului meu. E clar că n-am trecut peste asta total, însă am reuşit să depăşesc episodul respectiv. Am încercat să fac faţă singură depresiei postnatale, dar n-am reuşit în totalitate. Cred că a fost prima oară în viaţa mea când am avut atacuri de panică, până atunci nu am ştiut ce înseamnă asta.”, a povestit ea, potrivit Elle.ro.