În cadrul unui interviu, medicul Adrian Streinu-Cercel a declarat că bucureştenii vor fi testaţi în stradă, iar echipele vor fi echipate.

„Vorbim de un eşantion de 10.514, alocat la două milioane de locuitori ai Bucureştiului. Avem 188 de persoane pozitive. Datele sunt într-o dinamică alertă şi, probabil, mâine vorbim despre altceva.(…) Vom aplica două tipuri de teste: unul rapid pentru a vedea câte persoane au trecut prin infecţie, şi încă un test, care să ne spună prezenţa virusului în circulaţie. Nu vom mai duce persoanele la spital, ci le vom trata la domiciliu. Primăriile trebuie să spele străzile continuu. Unde este curăţenie, nu este virus. (…) Vom identifica nivelul de circulaţie a virusului şi zonele în care este necesară intervenţia', a spus medicul, citat de Antena3.ro.

Ce trebuie să ştie femeile însărcinate despre coronavirus. La ce riscuri sunt expuse

Potrivit lui Adrian Streinu-Cercel, o echipă va face în zilele următoare eşantionarea populaţiei şi se va stabili care sunt oamenii ce vor fi testaţi.

„Sectorul 2 are cele mai multe cazuri, în momentul de faţă. Încărcătură de oameni din blocuri este mare. (…) Nu se pune problema să venim în casa oamenilor. Preşedintele blocului va chema locatarii în faţa blocului. Testul se face în stradă, în afara blocului. Timpul de reacţie pentru test este de 15 minute, aşa că în 30 minute puteţi avea rezultatul prin SMS', a adăugat Streinu-Cercel.

Streinu-Cercel susţine că „persoanele selectate pentru testare nu sunt obligate să accepte şi au dreptul să refuze testarea” şi „dacă se va depista vreun caz pe o scară de bloc, toţi locatarii vor intra în carantină 14 zile”.

Ministrul Sănătăţii anunţă măsuri drastice: ”Toţi bucureştenii vor fi testaţi pentru Covid-19. Mergem din uşă în uşă!”

Coronavirus în România, bilanţ oficial

Până astăzi, pe teritoriul României au fost confirmate 1.029 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus, a transmis Grupul de Comunicare Strategică. Dintre cele 1.029 de persoane confirmate pozitiv, 94 au fost declarate vindecate şi externate (53 la Timişoara, 28 la Bucureşti, 6 la Craiova, 5 la Constanţa, unul la Cluj şi unul la Iaşi).