Chiar dacă nu mai formează un cuplu, cei doi vor să păstreze o relaţie frumoasă de dragul Ruxandrei, fiica lor. Ba mai mult, actriţa a oferit detalii inedite despre relaţia dintre fiica lor şi Alexandru, mărturisind că a avut de suferit. 
 
”Am stabilit la divorţ că fiecare dintre noi va petrece două weekend-uri pe lună cu Ruxi şi câteva zile în timpul săptămânii, însă Alexandru are un proiect acum, filmează foarte departe de Bucureşti şi nu se poate ţine de program. Şi iar, pot să spun, am avut dreptate!”, a mărturisit Ioana Ginghină pentru VIVA!.
 
Ba mai mult, de ziua fetei, cei trei plănuiesc să meargă undeva, toţi trei. 
 
„Ne vom vedea sâmbătă, de ziua Ruxandrei, şi am înţeles că şi duminică vom merge undeva, toţi trei. Ei acum suferă puţin, amândoi. Alexandru pentru că nu mai are o relaţie apropiată cu Ruxandra, fetiţa îşi doreşte să se apropie, dar nu ştie cum şi eu sunt la mijloc şi încerc să fac o mediere. Dar o să fie bine, sunt sigură, pentru că Ruxi este un copil extrem de înţelept şi de matur. Ea a fost întotdeauna un copil special, poate şi pentru că am luat-o întotdeauna cu mine peste tot!”, a declarat Ioana la emsiunea „Interviurile VIVA!”.
 
Ioana Ginghină şi Alexandru Papadopol au divorţat după 12 ani de mariaj. Cei doi au o fetiţă care în curând va împlini 11 ani.