Tema petrecerii a fost culoarea albă, iar Kate Middleton a respectat-o întocmai purtând o rochie, lungă şi elegantă, din voal, cu multe pietre strălucitoare încrustate.

Pe cap, ducesa a purtat tiara Cambridge Lover’s Knot Tiara, bătută cu pietre şi diamante, pe care a moştenit-o de la prinţesa Diana. A fost făcută iniţial pentru regina mamă, însă a fost purtată apoi doar de prinţesa Diana, care spunea deoseori că ar fi prea grea. 


Tiara nu este însă singura bijuterie deosebită purtată de Kate Middleton. Ducesa de Cambridge a purtat pentru prima dată medalia Ordinul familiei regale al Reginei Elisabeta a II-a.

Această distincţie este oferită de regină femeilor din sânul familiei regale şi este purtată la evenimente precum banchete de stat ori recepţii diplomatice de la Palatul Buckingham. 

De la petrecere au lipsit ducii de Sussex.  În aceeaşi seară, Meghan Markle şi Prinţul Harry au participat la un concert de colinde caritabil pentru Fondul Memorial Henry van Straubenzee, organizaţie care oferă copiilor din Uganda acces la educaţie.