Lapte de pasăre
Un desert fin şi uşor, cu arome inconfundabile de vanilie şi caramel. Pentru adevărate momente de răsfăţ!
Ingrediente
Pentru cremă
6 gălbenuşuri
500 ml lapte
100 g zahăr
1 păstaie de vanilie
Pentru bezea
6 albuşuri
100 g zahăr
Pentru caramel
100 g zahăr
100 g unt
Pune laptele la fiert într-o cratiţă, apoi adaugă seminţele de la păstaia de vanilie. Între timp, separă albuşurile de gălbenuşuri.
Freacă gălbenuşurile cu zahărul, apoi toarnă laptele fiert, câte puţin, pentru a nu se face cocoloaşe. Lasă să fiarbă, la bain-marie, până ce obţii o consistenţă cremoasă.
Pentru caramel, topeşte zahărul într-o cratiţă, apoi adaugă untul, apa şi ţine pe foc până când obţii o compoziţie omogenă. Când sosul s-a îngroşat, îl dai deoparte, la răcit.
Bate albuşurile spumă cu zahărul, până ce se întăresc ca o bezea. Pune crema caldă în boluri, apoi adaugă câte o lingură de bezea. Dă la rece 2 ore. Când serveşti, toarnă sosul de caramel în fir subţire peste laptele de pasăre.