Ingrediente

Pentru cremă

6 gălbenuşuri

500 ml lapte

100 g zahăr

1 păstaie de vanilie

Pentru bezea

6 albuşuri

100 g zahăr

Pentru caramel

100 g zahăr

100 g unt 

Pune laptele la fiert într-o cratiţă, apoi adaugă seminţele de la păstaia de vanilie. Între timp, separă albuşurile de gălbenuşuri.

Freacă gălbenuşurile cu zahărul, apoi toarnă laptele fiert, câte puţin, pentru a nu se face cocoloaşe. Lasă să fiarbă, la bain-marie, până ce obţii o consistenţă cremoasă.

Pentru caramel, topeşte zahărul într-o cratiţă, apoi adaugă untul, apa şi ţine pe foc până când obţii o compoziţie omogenă. Când sosul s-a îngroşat, îl dai deoparte, la răcit.

Bate albuşurile spumă cu zahărul, până ce se întăresc ca o bezea. Pune crema caldă în boluri, apoi adaugă câte o lingură de bezea.  Dă la rece 2 ore. Când serveşti, toarnă sosul de caramel în fir subţire peste laptele de pasăre.