10 semne care îţi arată că nu eşti atât de sănătoasă pe cât crezi

1 pills death danger narcotic preview jpg jpeg

A fi sănătoasă şi a crede că eşti sănătoasă sunt două lucruri foarte diferite. Chiar dacă mergi la sală în fiecare zi, chiar dacă te speli pe dinţi după fiecare masă şi te culci, în fiecare seară, la ora 10 PM, poţi suferi, fără să şti, de o boală cronică. Însă, chiar tu n-ai habar de acest lucru, corpul tău are şi te anunţă prin tot felul de semnale. Iată 10 motive de îngrijorare.

1. Îţi cade prea mult păr

Majoritatea persoanelor au în jur de 100.000 de fire de păr pe scalp. Fiecare folicul de păr trece prin anumite etape, iar căderea firelor de păr la finalul ciclului de viaţă este un proces natural, făcând loc pentru fire noi de păr.  Acest lucru devine un motiv de îngrijorare când rata căderii depăşeşte 100 de fire de păr zilnic. Adesea, acest simptom subtil arată o dietă inadecvată în ceea ce priveşte proteinele. Dacă nu iei măsuri pentru o hrană echilibrată, poţi dezvolta afecţiuni precum oboseală cronică sau îţi poţi slăbi îngrijorător sistemul imunitar.

2. Prea multe riduri

Cu vârsta, cu toţii pierdem din elasticitatea pielii şi începen să avem riduri. Însă, când acestea apar prea devreme sau sunt mult mai multe şi mai pronunţate decât ar fi normal, este semn că suferim de o deficienţă de proteine. De altfel, un studiu clinic realizat de medici nutriţionişti din SUA a arătat că femeile aflate la vărsta a doua cu mult mai multe riduri pe faţă au o lipsă mult mai mare de proteine în organism decât cele cu mai puţine riduri.

3. Doar la măncare te gândeşti

Mâncarea este una dintre cele mai plăcute activităţi ale omului şi este normal să ne gândim la ea din când în când. Totuşi, dacă nu te preocupă nimic altceva decât monitorizarea caloriilor şi ce mai mănânci la prânz sau deseară, este semn că nu te hrăneşti cât şi cum trebuie. Trăim într-o lume în care persoanele, în special femeile, care-şi menţin silueta prin diete drastice sunt admirate şi încurajate. Nu realizăm, însă, că aceste diete duc adesea la tulburări de alimentaţie, cum ar fi anorexia. Iar, dintre toate afecţiunile psihologice, tulburările de alimentaţie au cea mai mare rată a mortalităţii.

Citeşte şi: Când viaţa îţi dă lămâi, faci limonadă. Dar nu oricum!

4. Îţi este tot timpul sete

Dacă simţi nevoia să bei un pahar cu apă după ce ai alergat 800 de metri sau ai dat cu aspiratorul prin toată casa, este ceva normal. Când, însă, bei pahar după pahar de apă în timp ce te uiţi la un film de lung metraj sau lucrezi la birou cu orele, nu mai este normal. Conform experţilor, setea excesivă indică un dezechilibru al nivelului de zahăr în sânge. Iar acest lucru este un semnal timpuriu al scăderii insulinei şi al apariţiei diabetului.

5. Îţi miroase gura

Cauza respiraţiei urât mirositoare nu se află întotdeauna în sandvişul cu prea multă ceapă sau în pastele cu prea mult usturoi pe care le-ai mâncat la prânz. Adesea, este asociată cu gingivita. Iar, afecţiunea gingiilor nu implică doar costuri mari pentru tratament, ci este corelată şi cu inflamaţii vasculare, ceea ce poate duce la boli de inimă.

6. Intoleranţa la căldură

Dacă tocmai te-ai mutat din sudul Italiei în nordul Scoţiei îţi va lua ceva timp să te adaptezi la noile temperaturi. Deci, nu te îngrijora. Dacă, însă, ai început să devii sensibilă la temperaturi cu care erai obişnuită până acum, s-ar putea să suferi de intoleranţă la frig sau la cald. Acest lucru indică, de fapt, probleme cu tiroida.

7. Iar glezne umflate

După o călătorie de şapte ore cu avionul, este normal să ţi se umfle gleznele. De altfel, nu este nimic îngrijorător în asta, dacă se întâmplă ocazional. Dar, gleznele şi labele picioarelor umflate zilnic reprezintă un semnal de alarmă. O inimă care nu funcţionează cum trebuie nu reuşeşte să menţină o circulaţie corespunzătoare a sângelui, ceea ce rezultă în picioare umflate. Deci, pentru a preveni o boală cardiovasculară, du-ţi gleznele umflate la doctor.

8. Ai slăbit brusc

Când te afli la regim şi ai reuşit să slăbeşti, este motiv de sărbătoare. Dar, dacă ai început să pierzi brusc şi neintenţionat multe kilograme, este semn de o problemă gravă de sănătate. De cele mai multe ori, pierderea abruptă în greutate este asociată cu boli de inimă, diabet sau cancer.

9. Urinezi des noaptea

Este indicat să nu bei apă înainte de culcare pentru a nu trezi să mergi la toaletă peste noapte. Însă, indiferent de câtă apă beau seara, sunt persoane care se trezesc şi de şase ori în timpul nopţii pentru a urina. Acest lucru este un semn că poţi suferi de apnee în somn. Când eşti afectată de această boală, pierzi oxigen şi „câştigi” dioxid de carbon în timpul somnului, ceea ce cauzează ca arterele sangvine din plămâni să se contracte. Imediat, organismul este alertat că ceva nu este în regulă şi reacţionează ca să te trezeşti din somn şi să redeschizi căile respiratorii. Fiind foarte inteligent, organismul tău face acest lucru prin intermediul inimii, care pompează mai tare şi transmite un semnal fals că există un exces de fluide. Ca rezultat, eşti trezită din somn pentru a merge la toaletă. De fapt, adevărata problemă este că nu mai puteai respira.

10. Nu am chef azi

Când nu ai chef de nimic, nu o dată, de două ori, ci mai tot timpul, este posibil să suferi de depresie. Iar, la rândul ei, depresia ascunde o deficienţă de vitamina D, căci aceasta ajuă la reglarea stării mentale. Deci, chiar dacă n-ai chef, ieşi la o plimbare la soare sau mănâncă mere, nuci şi somon.Recente