3 suplimente care te pot ajuta să faci față cu succes sezonului rece!

Schimbarea anotimpurilor produce efecte care nu trec neobservate asupra organismului uman, care din cauza stresului sau a oboselii, nu reușește să facă față cu brio provocărilor specifice. Totuși, lipsa de energie, problemele sistemului imunitar, sensibilitățile la virusuri sau alte probleme similare pot fi prevenite acordând corpului un mic ajutor.

image

    Acest ajutor trebuie să constea în primul rând într-un stil de viață sănătos, echilibrat, atât în ceea ce privește alimentația, mișcarea și odihna, cât și a tratării din timp a eventualelor carențe sau deficiențe în substanțe vitale pentru sănătate. Drept indicator al necesității introducerii în dietă a unor suplimente poate fi luat în considerare un set de analize anuale, recomandate de medicul specialist sau de medicul de familie. Pentru că odată cu răcirea vremii devenim mai vulnerabili, momentul perfect pentru efectuarea unui astfel de control este chiar toamna! Prin acesta vei afla cert ce suplimente alimentare naturale sunt potrivite pentru tine. Acestea sunt ușor de procurat, atât din plafare, farmacii sau chiar magazine online precum Vegis.ro.

    Iată câteva suplimente care v-ar putea fi principalul aliat odată cu venirea sezonului rece!

Vitamina D 3

În medie, una din trei persoane are deficiență de vitamina D. Deși pot face parte din această categorie, puține persoane cunosc importanță reală a vitaminei D și iau în considerare un astfel de supliment. Aceasta se află în strânsă legătură cu sănătatea sistemului tău osos deoarece contribuie la fixarea calciului. 

Un simptom comun al unei astfel de carențe poate fi, deci, durerea de oase. Acesta poate indica necesitatea unei analize care să confirme sursa problemei. Chiar dacă nu bănuiți o astfel de problemă, aceasta poate apărea în sezonul rece, atunci când expunerea la soare este limitată. În cazul unei deficiențe administratrarea unor suplimente, conform indicațiilor medicului, este cea mai bună soluție. 

Vitamina C

Cunoscută drept o modalitatea eficientă de a contracara răcelile și gripele sezoniere, vitamina C se găsește atât în formă naturală în alimente des consumate precum lămâile, portocalele, măceșele, etc., aceasta este asimilată cu o mai mare ușurință de organism prin suplimente. O imunitate puternică poate fi construită și susținută prin vitamina C.

De asemenea, vitamina C are și alte beneficii pentru organism, care sunt mai puțin cunoscute. Datorită calității de bun antioxidant, vitamina C joacă un rol în prevenirea problemelor sistemului cardio-vascular sau chiar a împiedicării formării celulelor canceroase.

Omega 3

În sezonul rece inclusiv pielea ta poate avea de suferit, fiind mai predispusă la uscare și crăpare din cauza temperaturilor scăzute. Această problemă poate fi reglată cu ajutorul Omega 3, care poate fi procurată atât din alimente precum peștele, fisticul, migdalele sau anumite uleiuri, cât și din suplimente care sunt un înlocuitor excelent.

În plus, acest supliment aduce inclusiv alte beneficii: menținerea unghiilor fortificate și sănătoase, îmbunătățirea dispoziției, prevenirea răcelilor și reglarea sistemului digestiv.

Acestea sunt doar câteva recomandări, bazate pe cele mai frecvente carențe sau probleme care se amplifică în această perioadă a anului. Nu uita să-ți configurezi schema de tratament conform nevoilor personale și recomandărilor medicului specialist!

Sezonul rece nu trebuie să te ia prin surprindere! Un set de analize îți poate indica suplimentele și vitaminele da care ai nevoie pentru a viață sănătoasă și echilibrată.

Sursă foto: Pexels.com