5 ponturi utile: cum te pot ajuta cumpărăturile să slăbeşti

2 shutterstock 562292047 jpg jpeg

Vrei să fii mai sănătos şi în acelaşi timp să îţi ţii sub control silueta? Specialiştii spun că totul începe de la sesiunea de cumpărături.

Poate sună ciudat, dar se pare că plimbările prin magazin te pot ajuta să slăbeşti, dacă eşti o persoană organizată. Nu doar că arzi calorii în timp ce te plimbi printre toate raioanele, ci poţi şi să eviţi să cumperi alte preparate calorice. Iată cum!

1. Mănâncă înainte de a pleca la cumpărături

Dacă vei merge la cumpărături pe stomacul gol, atunci cel mai probabil vei face cumpărături impulsive şi vei cumpăra multe alimente calorice, de care nu ai nevoie. Cel mai indicat este ca de fiecare dată când vei merge la cumpărături, să te hrăneşti corespunzător, iar în acest fel nu vei mai fi tentat să cumperi acea pungă de bomboane.

2. Respectă lista 

Primul pas într-o dietă este planul alimentar. Începe prin a-ţi face un plan de masă, care să încludă alegeri sănătoase. Dacă vrei să faci cumpărături inteligente, acesta este pasul de pornire! Tot ce trebuie să faci este să nu te abaţi de la lista pe care ai făcut-o şi să cumperi alimente nutrivite şi bune la preţ. Majoritatea oamenilor cumpără lucruri, din impuls, iar când ajung acasă realizează că nu aveau nevoie de jumătate din lucrurile pe care le-au luat din magazin.

3. Citeşte cu atenţie etichetele

Nu te lăsa păcălit de etichetă! Producătorii apelează la multe strategii de marketing pentru a te atrage în capcană. Fii atent la ingredientele pe care alimentele le conţin sau la eticheta nutri-score, care îţi indică cât de nutritiv este alimentul, rezultatul fiind exprimat pe o scară colorată de 5 puncte.

4. Dimineaţa, momentul ideal pentru cumpărături

Potrivit today.com, cel mai bun moment de a face cumpărăturile este dimineaţa. Produsele vor fi mai proaspete şi mai sănătoase, iar în acel moment vor fi mai multe oferte în magazin. Pe măsură ce oamenii se îngrămădesc în magazin, selecţia va fi mai puţin atractivă.

5. Evită produsele „de dietă‟

Deşi este posibil să îţi doreşti să cumperi acele batoane sau acele băuturi dulci, cu vitamine, de fapt nu ai nevoie de ele. Majoritatea producătorilor folosesc îndulcitori artificiali şi alte substanţe, care pot reprezenta un pericol pentru silueta ta. Alege în locul acestor alimente „de dietă” fructele şi legumele proaspete.

Sursă foto: Shutterstock