5 semne care prevestesc infarctul miocardic

1 semne infarct miocardic jpg jpeg

Tot mai multe femei sunt afectate de infarct, arată datele unui studiu, citat de revista Time. Atenţia faţă de semnalele de alarmă pe care le transmite corpul înaintea unui asemenea accident poate fi salvatoare, dacă ceri ajutor în timp util.

Infarctul miocardic (atacul de cord) apare ca urmare a blocării unei artere de la nivelul inimii, cel mai frecvent de către un tromb (cheag de sânge). Iar oprirea fluxului de sânge care alimentează inima cu oxigen duce la distrugerea (necrozarea)  porţiunii din muşchi afectate şi poate determina decesul persoanei în cauză. La femei, semnele unui atac de cord sunt, uneori, foarte subtile, deşi sunt numeroase. Acestea se pot întinde pe zile sau chiar pe săptămâni. De aceea, este important să ştii să recunoşti infarctul, pentru a lua măsuri de la cea mai mică suspiciune.

Te simţi foarte obosită

Peste 70% din femei acuză o oboseală extremă înainte de a suferi un atac de cord. Spre deosebire de stările obişnuite de oboseală, cea asociată unui infarct este foarte puternică. Această epuizare apare chiar şi în urma îndeplinirii unor sarcini relativ uşoare, cu care ne confruntăm zilnic. Dacă eşti, de obicei, o persoană activă şi brusc te confrunţi cu o oboseală intensă, este neapărat necesar să mergi la un consult de specialitate.

Citeşte şi: De ce tinerii fac infarct

Respiri greu

Încerci să respiri normal, dar simţi că nu ai aer suficient? Acesta poate fi încă un semn al atacului de cord. Când inima primeşte mai puţin sânge, plămânii primesc o cantitate mică de oxigen şi, din această cauză, respiraţia devine dificilă. Această senzaţie poate fi însoţită şi de confuzie uşoară şi de ameţeală.

Semnele infarctului miocardic – Ai dureri în piept

Fluxul sangvin redus de la nivelul inimii provoacă apariţia durerii şi senzaţiei  de presiune în piept. Durerile uşoare în spate, de umăr sau durere la nivelul gâtului şi în zona maxilarului sunt considerate, de asemenea, simptome clasice ale atacului de cord. Chiar dacă aceste dureri nu sunt puternice şi dispar la scurtă vreme, este important să nu le ignori, mai ales dacă reapar periodic.

Citeşte şi: Cinci semne care îţi spun că faci un accident vascular cerebral

Nu poţi să dormi

Printre simptomele pe care le acuză cei care au suferit un infarct se numără şi apariţia insomniei în săptămânile sau lunile care au precedat atacul de cord. Această insomnie este însoţită adesea şi de stări de anxietate – îngrijorare, preocupări intense, teamă, nelinişte, iritabilitate, agitaţie, tensiune musculară, transpiraţie, stare de rău, greaţă, senzaţie de gol în stomac.

Îţi bate inima foarte repede în repaus

Un alt simptom este tahicardia ventriculară, mai exact pulsul rapid şi neregulat. În timpul unui astfel de episod, simţi că inima îţi bate foarte repede şi foarte tare, ca şi cum ai face un efort fizic intens, deşi eşti în repaus. Această senzaţie poate dura câteva minute, sau chiar mai mult şi poate fi însoţită de ameţeală şi de stare de slăbiciune.

Sursă foto: hindustantimes.com



Recente

Insecte in baie  jpg
femeie care mănâncă salată  foto   Shutterstock jpg
Oua umplute  Sursa foto shutterstock 1936397476 jpg
pasca fara aluat reteta selgros jpg
Cozonac cu nuca si stafide  Sursa foto shutterstock 257974991 jpg
Cele mai bune cereale pentru micul dejun  Sursa foto shutterstock 429528310 jpg
Curatenie de Paste jpg
sRGB 24 SU1 PR LINEN LDIV 01 6246 online jpg
Cum poți compune o ținută rock, dar extrem de feminină jpg
torturi jpg
shutterstock 239166247 jpg
Cheesecake cu visine  Sursa foto shutterstock 257497624 jpg
menstruatie jpg
mătuşă jpg
medic  foto   Shutterstock jpg
Paste cu sos pesto  Sursa foto shutterstock 156789950 jpg
Cum se curăță ecranul televizorului jpg
nuntă  foto   Shutterstock jpg
Cum alegi oja semipermanentă potrivită și cum se întreține corect jpg
Cum stii daca te ingrasi din cauza tiroidei  Sursa foto shutterstock 332045699 jpg