6 soluții practice și eficiente pentru a îndepărta rapid părul de animale din casa ta

Animalele de companie sunt minunate și ne aduc multă bucurie, dar părul lăsat în urma lor este o adevărată provocare.

image

El ajunge pe haine, în tapițerie, pe covoare, pe mobilier și pe orice altă suprafață. Iată câteva soluții eficiente care te vor ajuta dacă te confrunți cu această problemă.

Nu uita să perii frecvent blana animalului tău de companie

Un mod eficient de a reduce din cantitatea de păr care ajunge peste tot prin casă este perierea regulată a patrupedului tău simpatic.

Alege o perie potrivită tipului de blană, care să ajungă până la baza firului de păr, dar fără să rănească în vreun fel. Există diverse perii sau mănuși speciale în comerț. În funcție de blană (dacă este mai rară sau mai deasă, cu fir mai lung sau mai scurt) se recomandă ca perierea să fie în jur de 10 minute, zilnic sau măcar o dată la 2-3 zile. În cazul pisicilor este important să le perii și pentru a le proteja de cantitatea de păr care ajunge în stomacul lor prin faptul că ele își curăță singure blănița.

Achiziționează un aspirator potrivit

Aspiratorul este cu adevărat indispensabil pentru a scăpa de părul nedorit. Alege un aspirator performant care are capacitatea de a îndepărta părul de animale. Caută, de exemplu, aspiratoare fără sac care funcționează cu ajutorul sistemului ciclonic.

Aspiratoarele ideale pentru deținătorii de câini sau pisici au o capacitate de aspirare mai puternică și îndepărtează astfel mai eficient părul. În plus, ele sunt echipate cu perii și duze special proiectate pentru a îndepărta ușor părul de animale de pe suprafețe variate. Pentru a îmbunătăți calitatea aerului din casa ta e indicat ca aspiratorul să aibă filtre HEPA. Acestea captează nu doar firele de praf, ci și particulele foarte mici (precum acarienii sau polenul), inclusiv părul de animale. Alege aspiratorul potrivit și păstrează casa sănătoasă și curată!

Utilizează o mașină de spălat cu program pentru părul de animale

Atunci când alegi mașina de spălat poți lua în calcul și acest aspect important, al existenței unui program special pentru îndepărtarea părului de animale. Hainele, lenjeriile, păturile, pilotele și toate materialele pe care câinele sau pisica ta le poate umple de păr, pot fi astfel curățate mai bine și cu mai puțin efort din partea ta.

Apelează la huse și folii de protecție

E posibil ca animalul tău de companie să aibă un loc preferat în care stă adesea, deși ție poate nu prea îți convine. Pentru acest gen de situații, folosește o husă sau o folie de protecție pentru a preveni ca părul să ajungă în țesături sau pe tapițerie. Ele sunt accesorii ușor de spălat și pot fi îndepărtate oricând, lăsând mobilierul curat.

Folosește role adezive

Rolele lipicioase sunt de mare ajutor pentru a îndepărta părul de pe haine, dar și pe cel impregnat în tapițerie sau diverse alte suprafețe textile. Tot ce trebuie să faci este să treci rola peste zona pe care dorești să o cureți și mare parte din păr va fi înlăturat.

Utilizează produse cu proprietăți antistatice

Pentru a curăța ușor mobilierul și pardoseala apelează la produse cu proprietăți antistatice, care atrag ușor părul. Spre exemplu, o lavetă sau un mop din microfibră și un spray antistatic.

Pe lângă toate acestea, există diverse dispozitive sau idei și soluții practice care se pot dovedi folositoare în îndepărtarea părului de animale: perii aspre și dese pe care le poți umezi pentru a curăța covoarele, mături sau mănuși de cauciuc etc.

Gestionarea părului prietenilor tăi blănoși este într-adevăr o provocare, dar dacă folosești sfaturile din acest articol vei putea să te bucuri fără griji de compania animalelor tale iubite.

Sursă foto: Freepik



Recente

slabit jpg
detergent de spalat rufe jpg
fasole alba uscata jpg
Supa rece de legume, Sursa foto shutterstock 668899363 jpg
Cafea sau ceai  Sursa foto shutterstock 2195838791 jpg
imbatranirea prematura este accelerata de felul in care bei apa jpg
Prajitura cu scortisoara  Sursa foto shutterstock 1038045298 jpg
Lasagna cu spanac  Sursa foto shutterstock 362034866 jpg
Exercitii Pilates care iti subtiaza talia  Sursa foto shutterstock 610194995 jpg
ulei de masline jpg
Poza de cover  Care sunt principalele aspecte intalnite la copiii cu tulburare de spectru autist  Iata ce trebuie sa cunosti despre acestea! Copil cu TSA, terapeut, cabinet jpg
gradinarit  jpg
Gogosi cu mas si scortisoara  Sursa foto shutterstock 318892187 jpg
Felul in care dormi conteaza jpg
Ce provoaca manacarimi ale pielii  Sursa foto shutterstock 1169648437 jpg
Placinta cu spanac si branza  Sursa foto shutterstock 1074532910 jpg
pisică albă  foto   Shutterstock jpg
Briose cu mere  sursa foto shutterstock 1468526849 jpg
bicicleta, sala de fitness jpg
polipii pe colon jpg