Activităţi perfecte pentru întreaga familie pe timp de iarnă

1 copii si om de zapada jpg jpeg

Copiii sunt, probabil, cei mai entuziasmaţi de venirea iernii şi a sezonului sărbătorilor. Luminiţele, cadourile şi zăpada îi încântă pe cei mai mici dintre noi, dar şi adulţii au de învăţat din această bucurie. Nu te izola în casă atunci când ninge şi nu refuza dorinţele copiilor de a face ture pe pârtie. Cu cât petreci mai mult timp afară şi încerci să profiţi la maximum de farmecul iernii, cu atât mai bine dispusă vei fi în fiecare zi. O familie fericită face toate aceste activităţi împreună şi descoperă noi moduri de a explora natura sau oraşe noi, chiar şi în sezonul rece. Iată câteva idei despre ce poţi face alături de familie:

Ieşiri şi concedii la munte

Pentru a te relaxa la munte, nu trebuie să aştepţi aşternerea primului strat de zăpada. Poţi profita de răcoarea de la munte şi de peisajul pitoresc încă de la instalarea toamnei. Deoarece după ce ninge majoritatea traseelor devin periculoase şi se interzice parcurgerea lor, toamna vei putea încă să te aventurezi alături de cei dragi pe cărările pitoreşti  din munţii României. Vei avea nevoie de bocanci şi haine mult mai groase decât cele pe care le porţi prin oraş, deoarece la munte temperaturile vor fi mult mai scăzute. Interesează-te din timp despre condiţiile meteo pentru a nu întâlni ploi sau ninsori şi alege zilele în care prognoza arată bine. Pe timpul iernii, când sezonul de sporturi de iarnă este în plină desfăşurare, organizează vizite regulate la final de săptămână sau în concedii de câteva zile. Copiii se vor bucura sa se deconecteze de viaţa din oraş, de la şcoală şi să se bucure de activităţi în aer liber. Concediile din preajma sărbătorilor pot fi planificate pentru una dintre zonele cele mai frumoase de la munte din România în care poţi descoperi alături de familie noi obiceiuri, mâncăruri şi locuri magice.

2 oameni pe partie jpg jpeg

Joaca prin parc

Cine spune că în parc te poţi relaxa doar vara, în hamac sau pe pătură? Toamna, parcul îţi oferă un loc de plimbări romantice în doi şi contemplare, dar iarna acesta se transformă într-un adevărat loc de joacă. Mai ales dacă ai un câine, copiii vor avea partenerul de joacă ideal. Desigur, aceste ieşiri au farmec doar dacă există un strat considerabil de zăpadă. Bătăile cu bulgări şi îngeraşii în zăpadă sunt câteva activităţi care îţi vor aduce aminte de zilele din copilărie de la bunici. Nu uita să-ţi îmbraci copiii în haine groase, mănuşi şi căciuli, deoarece tăvăleala face zăpadă să ajungă uşor la piele. Câinii trebuie, de asemenea, protejaţi de frig, dacă au blana scurtă.

Maraton de filme

stanga
dreapta
2 oameni pe partie jpg jpeg

Serile şi weekendurile petrecute acasă, în familie, se pot transforma în seri de filme de iarnă. Pentru copii, alege The Grinch (2018) sau Singur acasă (1993), iar în serile pentru adulţi optează pentru filme precum O viaţă minunată (1946), Vacanţa (2006) sau Apartamentul (1960).  Dacă stai la casă sau într-un apartament de dimensiuni mai mari, un proiector te va ajuta să transformi serile de filme în adevărate experienţe similare cu mersul la cinema. Acesta va fi de ajutor şi atunci când închiriezi cabane cu prietenii şi familiile lor, pentru a organiza aceste maratoane în concediu.

Transformă iarna în cea mai frumoasă perioadă a anului cu câteva activităţi de care te poţi bucura alături de toţi cei dragi. Entuziasmul şi bucuria celorlalţi îţi vor inspira numai stări pozitive.

Sursa foto: unsplash.com