Simți o senzație de uscăciune în zona ochilor și nu știi cum ai putea să te protejezi de radiațiile ce te înconjoară? Alege să investești în sănătatea ta vizuală folosind aceste 3 metode

Trăim o era tehnologizată în care, vrem nu vrem, avem de-a face cu ecranele pline de radiații în fiecare zi.

image

De la telefonul mobil, la laptopul de muncă, și până la serialele cu care alegem să ne delectăm seară de seară, cea mai mare parte din timpul nostru dintr-o zi, alegem să o petrecem în fața unor ecrane, fiind mânați atât de nevoie de a o face, cât și de dorința de a ne mai destinde puțin după o zi de muncă solicitantă.

Iar, cum sfaturile precum evitarea tehnologiei și integrarea, în rutina zilnică, a unor obiceiuri ce țin mai mult de petrecerea timpului în natură, și mai puțin de alocarea timpului liber în fața unui ecran, oricât de mult ne-ar destinde pe moment acesta, nu pot fi luate mereu în seamă, datorită comodității fiecăruia dintre noi, putem alege  să abordăm „răul cel mai mic”, prin a încerca să ne protejăm sănătatea de această expunere prelungită la radiații.

Îți dorești să investești în sănătatea ochilor tăi, și nu știi de unde să începi? Iată 3 metode ce îți vin în ajutor

Ochelarii cu protecție

Chiar dacă ai fost diagnosticat cu miopie, ori cu hipermetropie, să porți o pereche de ochelari cu protecție pentru calculator, nu necesită neapărat acordul unui medic oftalmolog. Decizia de a investi într-o astfel de pereche de ochelari este necesară pentru vremurile în care trăim.

Astfel, poți ajunge la finalul unei zile obositoare de muncă efectuată pe laptop, să nu mai simți acea senzație puternică de disconfort sau durere de cap, cu care ești obișnuit și le poți acorda ochilor tăi protecția de care au atât de multă nevoie.

Televizoarele OLED

Probabil că ai auzit până acum despre această categorie. Spre deosebire de televizoarele simple, televizoarele OLED de pe site-ul celor de la avstore.ro, beneficiază de o tehnologie avansată față de modelele obișnuite de pe piață, ce permite o redare mult mai vie a imaginii, la o lumină cu care ochiul să se simtă confortabil.

Pe lângă ecranul acestora extrem de subțire, ce îți permite cu ușurință să le muți dintr-o parte în altă dacă simți că te-ai plictisit de clasicul televizor aflat în dormitor, și ți-ai dori să-l muți în bucătărie, acestea sunt și extrem de prietenoase cu mediul înconjurător, consumând o cantitate de energie considerabil mai redusă decât cea a unui model normal.

Luminozitatea redusă pe telefon

Mulți dintre noi avem obiceiul de a da la maximum luminozitatea telefonului nostru, pentru a vedea mult mai vie imaginea dorită, însă acest lucru se dovedește a fi extrem de coroziv pentru sănătatea ochilor noștrii.

Data viitoare când ne vom băga în pat și vom dori să ne uităm la un podcast înainte de culcare, putem încerca să diminuăm luminozitatea ecranului nostru pentru a anunța, astfel, și creierul, că ne pregătim de odihnă.

Văzul este printre cele mai frumoase daruri cu care ne-a înzestrat natura. Ține de noi la ce calitate dorim să-l conservăm în anii ce vin!

Surse foto: pixabay.com