Arunci cojile de la usturoi? Nu mai face asta! Poți să le adaugi în rețetele tale preferate

Suntem conștienți de beneficiile pe care consumul de usturoi le poate aduce asupra organismului, dar știai că și coaja sa este extrem de benefică? Nu o mai arunca la gunoi! Te învățăm cum să profiți de proprietățile sale. 

image

Usturoiul acționează ca un antibiotic natural, ucide o gamă largă de bacterii și te ajută să tratezi numeroase afecțiuni. Potrivit „Healthline‟, consumul de usturoi ține răceala și gripa departe, reduce tensiunea arterială, îmbunătățește nivelul de colesterol, previne boala Alzheimer, susține sănătatea oaselor și ajută la eliminarea metalelor grele din organism. O mulțime de motive pentru care se merită să îl adăugăm în dietă! Însă nu trebuie să uităm nici de coaja sa, care este, de regulă, îndepărtată și ulterior aruncată la coșul de gunoi. Aceasta conține o mulțime de substanțe nutritive și, mai mult decât atât, oferă un gust bun mâncării. 

Citește și: Usturoiul, antibiotic natural. Consumul pe stomacul gol face minuni pentru organismul tău în sezonul rece 

La ce poți să folosești coaja de la usturoi? 

Coaja subțire de la usturoi, mai exact cea de la interior, este plină de aromă și poate fi folosită la pregătirea mâncărurilor preferate. De asemenea, aceasta este plină de antioxidanți, care susțin sistemul imunitar și conține vitaminele A, C și E, cu beneficii dovedite pentru sănătate, informează „Tasting Table‟. 

Citește și: Așa cureți usturoiul în cel mai ușor mod! Scapă de miros pe mâini și timp pierdut în bucătărie! 

Cu cojile de usturoi rămase, poți să faci o supă, să dai gust pastelor sau să pregătești un topping pentru salata ta preferată. Înainte să le utilizezi, trebuie să speli usturoiul și să îndepărtezi cojile de la exterior. Pentru supă sau sos, tai cojile de la interior, le amesteci cu diferite ierburi aromate, în funcție de preferințe și le adaugi în supă sau în sosul pentru paste. Pentru topping, pui cojile într-o tigaie cu ulei de măsline încins, adaugi sare și piper, le lași să se prăjească și le adaugi în bolul care conține crudități. Destul de simplu, nu? 

Știai că…aceste coji ajută la creșterea microorganismelor din compost? 

Sursă foto: Shutterstock