Arunci cojile de la usturoi? Nu mai face asta! Poți să le adaugi în rețetele tale preferate

Suntem conștienți de beneficiile pe care consumul de usturoi le poate aduce asupra organismului, dar știai că și coaja sa este extrem de benefică? Nu o mai arunca la gunoi! Te învățăm cum să profiți de proprietățile sale. 

image

Usturoiul acționează ca un antibiotic natural, ucide o gamă largă de bacterii și te ajută să tratezi numeroase afecțiuni. Potrivit „Healthline‟, consumul de usturoi ține răceala și gripa departe, reduce tensiunea arterială, îmbunătățește nivelul de colesterol, previne boala Alzheimer, susține sănătatea oaselor și ajută la eliminarea metalelor grele din organism. O mulțime de motive pentru care se merită să îl adăugăm în dietă! Însă nu trebuie să uităm nici de coaja sa, care este, de regulă, îndepărtată și ulterior aruncată la coșul de gunoi. Aceasta conține o mulțime de substanțe nutritive și, mai mult decât atât, oferă un gust bun mâncării. 

Citește și: Usturoiul, antibiotic natural. Consumul pe stomacul gol face minuni pentru organismul tău în sezonul rece 

La ce poți să folosești coaja de la usturoi? 

Coaja subțire de la usturoi, mai exact cea de la interior, este plină de aromă și poate fi folosită la pregătirea mâncărurilor preferate. De asemenea, aceasta este plină de antioxidanți, care susțin sistemul imunitar și conține vitaminele A, C și E, cu beneficii dovedite pentru sănătate, informează „Tasting Table‟. 

Citește și: Așa cureți usturoiul în cel mai ușor mod! Scapă de miros pe mâini și timp pierdut în bucătărie! 

Cu cojile de usturoi rămase, poți să faci o supă, să dai gust pastelor sau să pregătești un topping pentru salata ta preferată. Înainte să le utilizezi, trebuie să speli usturoiul și să îndepărtezi cojile de la exterior. Pentru supă sau sos, tai cojile de la interior, le amesteci cu diferite ierburi aromate, în funcție de preferințe și le adaugi în supă sau în sosul pentru paste. Pentru topping, pui cojile într-o tigaie cu ulei de măsline încins, adaugi sare și piper, le lași să se prăjească și le adaugi în bolul care conține crudități. Destul de simplu, nu? 

Știai că…aceste coji ajută la creșterea microorganismelor din compost? 

Sursă foto: Shutterstock  



Recente

Tarta cu ciocolata  Sursa foto shutterstock 2393286455 jpg
ramai confortabila ramai eleganta tendinte obligatorii in materie de incaltaminte de iarna pentru femei jpg
femeie eleganta sarbatori craciun 17597 jpg
Supa cu afumatura  Sursa foto shutterstock 1780012733 jpg
Rulada gem de caise  Sursa foto shutterstock 2076683032 jpg
CLICKPENTRUFEMEI amanda vick ohWf6YuzOQk unsplash jpg
Peste pe pat de varza  Sursa foto shutterstock 2363702885 jpg
Armonizarea facială cum îți poți îmbunătăți trăsăturile într un mod natural și echilibrat jpg
7e1f67ad18e7a1162149c30d2c7eab02 png
Imagine1 png
Rulada cu gem de fructe de padure  Sursa foto shutterstock 1744930400 jpg
femeie care se da cu parfum jpg
young woman with christmas present by christmas tree (1) jpg
trucuri pentru machiajul ochilor rezistent jpg
Varza a la Cluj  Sursa foto shutterstock 506811040 jpg
craciunite 1 jpg
portrait santa claus having christmas drink jpg
Idei practice pentru renovarea bucătăriei   spații mici, rezultate mari jpg
Rulada braziliana  Sursa foto shutterstock 192814724 jpg
Cum sa iti pastrezi parul hidratat iarna aceasta jpg