Arunci cojile de la usturoi? Nu mai face asta! Poți să le adaugi în rețetele tale preferate

Suntem conștienți de beneficiile pe care consumul de usturoi le poate aduce asupra organismului, dar știai că și coaja sa este extrem de benefică? Nu o mai arunca la gunoi! Te învățăm cum să profiți de proprietățile sale. 

image

Usturoiul acționează ca un antibiotic natural, ucide o gamă largă de bacterii și te ajută să tratezi numeroase afecțiuni. Potrivit „Healthline‟, consumul de usturoi ține răceala și gripa departe, reduce tensiunea arterială, îmbunătățește nivelul de colesterol, previne boala Alzheimer, susține sănătatea oaselor și ajută la eliminarea metalelor grele din organism. O mulțime de motive pentru care se merită să îl adăugăm în dietă! Însă nu trebuie să uităm nici de coaja sa, care este, de regulă, îndepărtată și ulterior aruncată la coșul de gunoi. Aceasta conține o mulțime de substanțe nutritive și, mai mult decât atât, oferă un gust bun mâncării. 

Citește și: Usturoiul, antibiotic natural. Consumul pe stomacul gol face minuni pentru organismul tău în sezonul rece 

La ce poți să folosești coaja de la usturoi? 

Coaja subțire de la usturoi, mai exact cea de la interior, este plină de aromă și poate fi folosită la pregătirea mâncărurilor preferate. De asemenea, aceasta este plină de antioxidanți, care susțin sistemul imunitar și conține vitaminele A, C și E, cu beneficii dovedite pentru sănătate, informează „Tasting Table‟. 

Citește și: Așa cureți usturoiul în cel mai ușor mod! Scapă de miros pe mâini și timp pierdut în bucătărie! 

Cu cojile de usturoi rămase, poți să faci o supă, să dai gust pastelor sau să pregătești un topping pentru salata ta preferată. Înainte să le utilizezi, trebuie să speli usturoiul și să îndepărtezi cojile de la exterior. Pentru supă sau sos, tai cojile de la interior, le amesteci cu diferite ierburi aromate, în funcție de preferințe și le adaugi în supă sau în sosul pentru paste. Pentru topping, pui cojile într-o tigaie cu ulei de măsline încins, adaugi sare și piper, le lași să se prăjească și le adaugi în bolul care conține crudități. Destul de simplu, nu? 

Știai că…aceste coji ajută la creșterea microorganismelor din compost? 

Sursă foto: Shutterstock  



Recente

Idei practice pentru renovarea bucătăriei   spații mici, rezultate mari jpg
Rulada braziliana  Sursa foto shutterstock 192814724 jpg
Cum sa iti pastrezi parul hidratat iarna aceasta jpg
Cum să faci față petelelor dificile de pe plita pe gaz jpg
Rulouri de vinete cu alune  Sursa foto shutterstock 2418362253 jpg
femeie atragatoare tinuta iarna 789305 jpg
Rulada cu gem de capsuni  Sursa foto shutterstock 2387304579 jpg
Salata de vinete  Sursa foto shutterstock 300480098 jpg
Tort festiv alune de padure  Sursa foto shutterstock 2233352429 jpg
OUTFIT 625 1544 62 132 10 size large c v 1 compressed JPG
portrait beautiful woman jpg
e120a11231976f9c92c028516f0f81167b jpg
Tocanita de cartof dulce  Sursa foto shutterstock 2370838917 jpg
Menopauza ÔÇô un subiect prea put╠ªin discutat i╠én Roma╠énia jpg
CLICKPENTRUFEMEI wojtek mich ZGj0 IjgXdo unsplash jpg
Chifle cu gem de caise, Sursa foto shutterstock 2390464819 jpg
Imagine1 (1) jpg
ochelari de soare (8) jpg
Chiftelute de peste  Sursa foto shutterstock 1512309131 jpg
Painici sau conchas mexicane  Sursa foto shutterstock 1063093535 jpg