Boala care face ravagii printre tineri! Simptomele pe care n-ar trebui să le ignori

1 cancer pulmonar 700x335 jpg jpeg

Cancerul este una dintre afecţiunile cu care se confruntă o mulţime de tineri, motiv pentru care ar trebui să fii extrem de atentă la starea ta de sănătate şi să nu ignori nici cele mai mici simptome.

Din teama de a merge la medic ori pur şi simplu din comoditate, mulţi dintre tineri ignoră micile semne care pot indica o apariţia unei afecţiuni, lucru care e total greşit. Deşi cancerul pulmonar este asociat de cele mai multe ori cu fumatul, şi persoanele care nu fumează se pot confrunta cu astfel de afecţiuni. 

Care sunt simptomele pe care n-ar trebui să le ignori, află mai jos.

Un semn pe care ar trebui să îl iei în considerare este tusea seacă ce se intensifică pe zi ce trece. Majoritatea persoanelor care au cancer pulmonar se confruntă cu tusea seacă. Dacă tusea persistă mai mult de o lună, ar trebui să te prezinţi la medic.

De cele mai multe ori, bacteriile sunt responsabile cu producerea de infecţii precum bronşite sau pneumonii. Dacă te simţi tot mai rău pe zi ce trece, dar ai şi dureri în piept, ar putea fi un semn al cancerului pulmorar. Aceste infecţii se datorează unei tumori sau a unui sistem imunitar scăzut.

Durerile în piept sunt unele dintre cele mai frecvente simptome ale cancerului pulmonar, mai ales dacă ele se intensifică atunci când când respiri, tuşeşti sau razi. Ar trebui să acorzi atenţie şi dacă durerile se prelungesc până în spate sau pe umeri. Dacă durerile sunt destul de intense, ar trebui să te prezinţi la medic.

În cele mai multe cazuri, ne bucurăm atunci când scăpăm de câteva kilograme în plus, însă nu ne dăm seama că acest lucru poate fi cauzat şi de cancerul pulmonar. În cazul în care slăbeşti brusc şi nu ai ţinut nicio dietă, o cauză ar putea fi cancerul pulmonar, potrivit bzi.ro.

Durerile osoase sunt un alt simptom al cancerului pulmonar. Dacă celulele canceroase au ajuns şi la nivelul organelor, atunci ar trebui să te prezinţi la medic de urgenţă. 

Asociem umflăturile la gât cu răcelile, însă ele pot fi asociate şi cu cancerul pulmonar. Pe lângă asta, un alt semn pe care ar trebui să îl iei în considerare sunt durerile de mâini. 

Indiferent dacă prezinţi unul sau mai multe simptome dintre cele enumerate mai sus mergi de urgenţă la medic. Ţine minte că e mai uşor să previi o boală decât să o tratezi. Recente

Planifica ti vacanta de vara din timp jpg
curatenie jpg
Insula Queimada, din Brazilia jpg
foto  jpg
Ce stiluri de design interior sunt in tendinte pentru amenajarea bucatariei jpg
Cum sa ti mentii urechile curate in mod corect  Sursa imagine shutterstock 1689079585 jpg
2 jpg
haine pentru doamnele cu parul carunt jpg
Efectele secundare ale pastilele pentru somn jpg
Regina adâncurilor, scufundări  sursa   Shutterstock jpg
otet jpg
Click! pofta buna jpg
Cele mai bune alimente pentru rinichi  jpg
Maini tinand un pahar cu apa jpeg
haine  jpg
pliculețul de ceai  sursa   Shutterstock jpg
rozacee acid azelaic shutterstock 1498857530 jpg
Cum iti poate afecta consumul de alcool pielea  Sursa imagine Pixabay jpg
raceala, gripa, simptome jpg
Faci asta zilnic fara sa stii ca iti ia ani din viata  Sursa foto Pixabay jpg