Bolnavii de cancer din România iau drumul Turciei

1 anadolu1 jpg jpeg

Mii de oameni bolnavi din Europa, Asia şi ţările arabe vin în fiecare an la Centrul Medical Anadolu din Istanbul pentru consultaţii şi tratament. Românii au fost printre primii şi sunt printre cei mai mulţi pacienţi internaţionali ai spitalului turcesc. Peste 1200 de români merg anual la Centrul Medical Anadolu, marea majoritate – în jur de 85% – fiind bolnavi de cancer.

În ultimul deceniu, Turcia a investit serios în aparatură şi servicii medicale, iar Anadolu, un spital privat care are şi statut de fundaţie, nu face excepţie. Secţiile sale de radioterapie şi chimioterapie folosesc cele mai noi forme de terapie. În plus, spitalul este afiliat la renumitul centru medical din SUA, Johns Hopkins, operând la aceleaşi standarde ca şi instituţia medicală americană.

Unul dintre atuurile Centrului Medical Anadolu este că oferă o a doua opinie medicală, oricărui bolnav, gratuit. Un astfel de serviciu costă, la Johns Hopkins între 800 şi 1000 de dolari şi durează cam patru săptămâni pentru a îl obţine.

„La noi a doua opinie se obţine în doar 48 de ore. Uneori, cei de la Johns Hopkins referă pacienţi care le-au solicitat lor o a doua opinie la noi,“ ne-a declarat Dr. Inge Aivas, manager medical la Centrul Medical Anadolu.

„Suntem singurul spital din Turcia cu o echipă medicală care se ocupă exclusiv de pacienţi străini. Aceasta include medici vorbitori de limba română, arabă, rusă etc, care pot comunica în limba nativă a pacientului,“ a adăugat ea.

Centrul Medical Anadolu încurajează oricare bolnav de cancer sau altă maladie, din orice ţară, să le solicite o a doua opinie medicală. Conform Dr. Aivas, nu în puţine cazuri medicii de aici au găsit că diagnosticul iniţial al pacientului era eronat. Odată obţinută a doua opinie, pacientul are libertatea de a alege să urmeze tratamentul la Centrul Medical Anadolu sau să meargă acasă pentru tratament.

„În special când vine vorba de chimioterapie, dacă pacientul alege să urmeze tratamentul stabilit de noi, îl poate urma acasă, în ţara natală. Noi, însă, recomandăm ca primul ciclu de tratament să îl facă aici, pentru a vedea dacă apar reacţii alergice sau efecte secundare, cazuri în care schimbăm tratamentul sau doza. După această primă cură, tratamentul poate fi continuat în ţară. De asemenea, noi suntem deschişi să discutăm şi să colaborăm şi cu medicii pacientului din România sau din oricare altă ţară provine,“ a mai explicat Dr. Aivas.Recente

Planifica ti vacanta de vara din timp jpg
curatenie jpg
Insula Queimada, din Brazilia jpg
foto  jpg
Ce stiluri de design interior sunt in tendinte pentru amenajarea bucatariei jpg
Cum sa ti mentii urechile curate in mod corect  Sursa imagine shutterstock 1689079585 jpg
2 jpg
haine pentru doamnele cu parul carunt jpg
Efectele secundare ale pastilele pentru somn jpg
Regina adâncurilor, scufundări  sursa   Shutterstock jpg
otet jpg
Click! pofta buna jpg
Cele mai bune alimente pentru rinichi  jpg
Maini tinand un pahar cu apa jpeg
haine  jpg
pliculețul de ceai  sursa   Shutterstock jpg
rozacee acid azelaic shutterstock 1498857530 jpg
Cum iti poate afecta consumul de alcool pielea  Sursa imagine Pixabay jpg
raceala, gripa, simptome jpg
Faci asta zilnic fara sa stii ca iti ia ani din viata  Sursa foto Pixabay jpg