Bruce Lee și alte personalități istorice care au murit în brațele amantelor

Există câteva lucruri sigure pe această lume – impozitele, moartea și faptul că unii oameni… înșală. Nu toți, doar câțiva, iar dintre acești câțiva unii și-au găsit sfârșitul în cele mai intense momente de extaz – în brațele amantei! Despre cine e vorba?

image

Franklin Roosevelt

Aventura fostului președinte american cu Lucy Mercer Rutherford n-a fost decât o lovitură cumplită dată lui Eleanor Roosevelt în mod repetat. Lucy l-a întâlnit pe Franklin prin Eleanor, când soția lui a angajat-o pe aceasta ca secretară a ei.

Patru ani mai târziu, Eleanor a descoperit că soțul ei și asistenta aveau o relație deloc profesională, susține National Parks Service. Doamna Roosevelt a dat peste niște scrisori de amor pe care angajata i le trimisese lui Franklin când a vrut să despacheteze valiza acestuia.

Omul politic n-a vrut să-și riște cariera și nici mariajul, așa că și-a încheiat relația cu amanta. Lucy a acceptat într-un final acest lucru și și-a văzut de viață fără el. S-a căsătorit, a făcut copii cu alt bărbat și a stat departe, decenii în șir, de cel care ajunsese, între timp, președintele țării.

În 1944, când soțul lui Lucy a murit, femeia a reluat legătura cu Franklin. Și, din moment ce Roosevelt îi promisese soției, încă din 1918, că n-o să mai stea niciodată de vorbă cu fosta lui amantă, președintele american a păstrat infidelitatea sa un mare secret de stat.

Ultima întâlnire amoroasă dintre președinte și amantă s-a petrecut în 1945, în Georgia, când Franklin s-a prăbușit la podea, tocmai când se afla în mari tandrețuri cu iubita sa. Făcuse hemoragie cerebrală. Șocată, Lucy a fugit mâncând pământul de teamă ca soția să nu se întoarcă și s-o găsească lângă soțul ei.

Benito Mussolini

Amanta dictatorului italian, Claretta Petacci, nu numai că se afla chiar lângă fostul lider fascist atunci când acesta și-a dat ultima suflare, dar a și murit împreună cu el după ce un pluton de execuție i-au împușcat.

Petacci era doar o copilă când Mussolini a luat puterea, în 1922. I-a devenit iubită când avea 19 ani, însă n-a devenit partenera lui de viață stabilă decât în 1936. Relația lor pătimașă i-a adus tinerei multe beneficii de tot felul, însă știa prea bine că nu era singura femeie din viața dictatorului, care era însurat cu Rachele, mama celor cinci copii ai lui.

Petacci îl cunoștea pe de rost pe iubitul ei celebru, care nu era decât un depedent de sex notoriu, căruia i se aducea câte o femeie necunoscută în fiecare după-amiază. „Am avut o perioadă în care aveam câte 14 femei…”, i-a spus Mussolini amantei sale.

În ciuda infidelității lui, ea i-a fost loială până la sfârșitul lor violent. În 1945, au încercat să fugă în Elveția, au fost prinși, puși la zid și executați. Trupurile lor neînsuflețite au fost atârnate apoi de câte un stâlp cu felinar în Milano, pentru ca cetățenii să-i vadă și să-și exprime furia asupra lor.

Bruce Lee

De-abia reușea să-și facă un nume la Hollywood, când viața i-a fost scurtată brusc în 1973, la numai 32 de ani. Aflat în Hong Kong cu afaceri, s-a gândit, într-o după-amiază, să meargă în apartamentul actoriței Betty Ting Pei pentru o repriză de sex.

Pei a declarat ulterior că cei doi actori erau împreună de mai bine de un an. Din păcate, relația lor s-a încheiat chiar în acea după-amiază când Bruce a murit inexplicabil acasă la ea. Luase o pastilă pentru o durere de cap enervantă, după care s-a întins puțin în pat și… totul s-a încheiat.

Au existat dovezi că actorul a fost îmbrăcat ulterior și că au existat încercări de-a fi mutat din casa amantei înainte de-a veni Salvarea. Comunicatul oficial care anunța moartea lui Bruce Lee a conținut o informație eronată – cum că vedeta era acasă cu soția sa, Linda, când a încetat să mai respire.

În 2013, Pei a recunoscut, în timpul unei emisiuni, că ea și Lee avuseseră relații intime în acea zi. Oare chiar în timp ce Bruce trăgea ultima sa suflare?!

Foto - Shutterstock