11 lucruri de care să vă feriţi când le citiţi pe etichete

1 64914 original jpg jpeg

Oferta magazinelor este atât de bogată şi de variată, încât, adesea, ne este foarte greu să alegem un produs. În orice situaţie, însă, trebuie să fiţi foarte atenţi la ce scrie pe etichete.

 Iată o listă cu 11 lucruri care apar pe ambalajele produselor şi pe care trebuie să le evitaţi,potrivit Reader s Digest.

Aroma. Atât aromele naturale,cât şi cele artificiale sunt făcute în laborator. Aromele naturale de nucă de cocos sau cele de căpşuni,de pildă,sunt obţinute prin procedee chimice de laborator,din proteină bacteriană naturală.

Concentrate de fructe. Uitaţi-vă la procentul de zahăr atunci când vine vorba despre concentrate de fructe. Şi un suc care se pretinde 100% natural poate avea concentrat cu adaos de zahăr.

Piure. Piureurile care se recomandă ca fiind 100% din pulpă,pot fi tratate şi îmbunătăţite cu arome naturale sau identic naturale,coloranţi şi alţi adjuvanţi. Procentele sunt foarte importante!

Nectar. Este doar un termen pentru un suc diluat,la care s-au adăugat:piure concentrat,apă şi zahăr.

Tartinabil. Ce e uşor tartinabil nu are cum să fie natural. Produsul e ajutat chimic ca să aibă această calitate. Untul natural,de exemplu,e greu tartinabil.

Citeşte mai departe pe click.roRecente