20 de sfaturi pentru reducerea facturilor la electricitate şi gaze

1 67940 original jpg jpeg

Utilizarea eficientă a gazelor naturale şi a electricităţii aduce nu doar un confort termic sporit al locuinţei, ci şi la reducerea facturilor lunare, o reducere considerabilă.

În ultima vreme,utilizarea eficientă a energiei pentru controlul asupra acestor costuri a devenit o preocupare majoră nu doar pe perioada sezonului rece,ci şi în contextul liberalizării pieţei de energie,care implică şi creşterea treptată a preţurilor.

Deşi eficienţa energetică acoperă un ansamblu mult mai vast de măsuri care privesc toate categoriile de consumatori,ceea ce îi stă fiecăruia în putinţă este să aplice câteva măsuri simple şi eficiente,unele dintre ele nepresupunând niciun cost.

Mai întâi,izolaţi îmbinările ferestrelor cu garnituri de etanşare autoadezive (tip purfix). În cazul ferestrelor cu tâmplărie de lemn şi sticlă simplă,pierderile de căldură prin spaţiile neizolate pot reprezenta mai mult de 30% din totalul pierderilor de căldură în sezonul rece.

în funcţie de confortul dorit luând în considerare că peste temperatura de 19 °C,fiecare grad în plus poate să însemne o creştere a consumului de gaze naturale cu circa 8%.

Reducerea facturilor la electricitate şi gaze poate fi o provocare!