5 dintre cele mai neobişnuite plante din grădină

1 69223 original jpg jpeg

Ai auzit de roşii negre sau de ciuperca Coama Leului? Poate că este timpul să îţi îmbogaţeşti grădina cu fructe şi legume exotice, care nu au numai gust deosebit, ci şi aspect interesant, fiind potrivite şi ca plante ornamentale.

Iată 5 recomandări din partea noastră:

Coama Leului

Această ciupercă albă are aspect distinctiv,dar şi gust deosebit,asemănător cu al homarului. Originara din Asia de Est,Coama Leului era utilizată în medicina tradiţională chineză pentru consolidarea celor cinci organe interne de bază:rinichi,ficat,splină,inimă,stomac,dar şi în tratamentul câtorva tipuri de cancer. Coama Leului se poate creşte pe substrat din rumeguş  sau poate  fi cultivată pe buşteni de stejar găuriţi,iar după circa o săptămână vei obţine prima recoltă.

Fragii

Dintre toate fructele de pădure,fragii sunt cei mai parfumaţi,aromaţi şi gustoşi. Perioada lor de înflorire este în mai-iunie,iar recoltarea frunzelor pentru ceai se face primăvara. Aceste plante perene  conţin vitamine B şi C,calciu,potasiu,fier şi fluor. Fragii tolerează orice condiţii de creştere (mai puţin zonele foarte umede sau foarte uscate) şi se înmulţesc în general prin vlăstari,dar şi prin seminţe.