5 ponturi de combatere a insectelor

1 70184 original jpg jpeg

Odată ce sezonul cald şi-a intrat în drepturi, insectele nu întârzie să apară. Dacă încă mai cauţi o soluţie pentru îndepărtarea celor care-ţi pătrund în casă, găseşti câteva idei în cele ce urmează.

1. Insecticidul lichid,o rezolvare... clasică

Insectele târătoare şi zburătoare sunt îndepărtate rapid şi fără costuri mari cu ajutorul soluţiilor lichide. Le poţi cumpăra gata preparate pentru a le pulveriza în zonele pe unde trec insectele. Există şi unele soluţii care trebuie amestecate cu apă înainte de a fi folosite,concentraţia folosită variind în funcţie de tipul insectelor. Pentru cele zburătoare este nevoie de o cantitate mai mică de soluţie. Produsul are efect îndelungat,între patru şi opt săptămâni,după ce se aplică pe toate suprafeţele:rame uşi şi ferestre,draperii,perdele.

Pont

Pulverizarea insecticidului contra gândacilor trebuie repetată la 2,4 şi 6 săptămâni.

2. Ultrasunetele elimină muştele şi ţânţarii

Aparatele cu ultrasunete de înaltă frecvenţă afectează simţurile insectelor şi le alungă pe o arie de din aria de 30 de metri pătraţi. Sistemul cu ultrasunete îţi permite să menţii aparatul în priză fără să fii deranjată de vreun sunet sau de mirosurile emanate. Mai mult,nu afectează copiii sau animalele de companie şi nu interferează cu alte aparate electrocasnice sau electrice.

3. Lămpi care capturează insecte

Ţânţarii şi musculiţele pot fi alungate şi cu ajutorul unui aparat electric care conţine un tub cu lumină ultravioletă. Ele sunt atrase şi apoi electrocutate. Unele aparate au şi un ventilator care acţionează ca un aspirator. Ca să atragă cât mai multe insect,trebuie agăţate la circa un metru depărtare de o altă sursă de lumină,în cel mai întunecat loc al încăperii. Suprafaţa de acţionare a aparatului este de 20 de metri pătraţi,fiind eficient numai în spaţii închise.

4. Aplica cu adeziv,capcană pentru ţânţari

Dacă hârtia adezivă nu ţi se pare o alegere bună,află că a fost creată o aplică specială cu hârtie adezivă,care ascunde insectele omorâte. Aparatul în formă de aplică emite raze ultraviolete cu care atrage insectele. Acestea se lipesc în interiorul lui. Colile de hârtie adezivă trebuie înlocuite în fiecare lună.

5. Undele electromagnetice alungă gândacii

Pentru a ţine la distanţă gândacii,muştele,păianjenii,furnicile,puricii,încearcă şi un aparat care funcţionează pe principiul undelor electromagnetice. El acţionează pe o suprafaţă de 30 metri pătraţi. Este şi un aparat ecologic,pentru că mulţumită lui nu este nevoie să foloseşti substanţe chimice care dăunează mediului. Trebuie doar conectat la priză şi poate fi folosit şi noaptea,deoarece este silenţios.