5 trucuri cu folia de aluminiu, la care nu te-ai gândit

1 vas de iena jpg jpeg

Folia de aluminiu îţi este de mare ajutor în casă, la curăţenie, în perioadele marilor amenajări sau renovări, dar şi în bucătărie, atâta vreme cât nu intră în contact direct cu alimentele. Iată 5 moduri în care o poţi folosi ca să-ţi uşurezi munca. Nu te-ai fi gândit la asta!

Folia de aluminiu te ajută să cureţi grătarul

Ai pregătit friptură la grătar, mici sau cârnăciori de casă, pastramă şi legume? Cu siguranţă, grillul este murdar, plin de grăsime şi de resturi alimentare arse. Vestea bună este că nu trebuie să te chinui prea mult pentru a-l curăţa! Dacă mototoleşti o bucată de folie de aluminiu, obţii un înlocuitor perfect pentru buretele clasic de vase sau cel de sârmă cu care poţi curăţa orice material rezistent la zgârieturi, inclusiv grătarul. Operaţiunea este simplu de efectuat, rapidă şi extrem de eficientă. Această metodă de curăţare poate fi folosită atât pentru grătarul clasic din fontă pentru aragaz, cât şi pentru modelele de exterior.

Cum te ajută folia de aluminiu când zugrăveşti

Atunci când zugrăveşti, va trebui să protejezi pardoseala, mobila, anumite obiecte care nu pot fi mutate de cameră, dar şi accesorii. De exemplu, cu o bucată de folie de aluminiu poţi înveli clanţa uşii în aşa fel încât varul, vopseaua sau alte substanţe să nu o păteze şi să nu o deterioreze. Tot cu folie de aluminiu poţi acoperi şi alte obiecte din încăpere, pentru a le feri de praf sau umezeală.

Folia de aluminiu te ajută şi la gătit

Potrivit specialiştilor revistei Sciencing, folia de aluminiu nu ar trebui folosită la gătit deoarece metalul se transferă în alimentele cu care intră în contact direct, iar acest lucru este periculos pentru sănătate. Însă, folia te va ajuta să prepari cele mai bune plăcinte şi budinci. Pentru o crustă crocantă şi o culoare uniformă, acoperă vasul din cuptor cu folie. Aluminiul va reţine căldura, compoziţia se va coace perfect, iar crusta pe care o va prinde preparatul va arăta delicios.

Haine călcate impecabil, fără nici o cută

De multe ori, când calci cămăşile, cutele care brăzdează materialul sunt greu de îndreptat. Dacă nu ai un fier de călcat cu funcţie de umezire sau stropire, trebuie să insişti foarte mult riscând, astfel, să deteriorezi bumbacul. Ce se întâmplă, de fapt? O mare parte din căldura degajată de fier este absorbită de masa de călcat şi se pierde, iar materialul textil rămâne, în continuare, şifonat. Ce este de făcut? Aşază o bucată mare de folie de aluminiu sub husa care înveleşte masa de călcat şi vei vedea diferenţa. Folia de aluminiu va prelua căldura şi o va redistribui redirecţionând-o către hainele pe care le calci în acel moment. Cutele vor fi mult mai uşor de întins.

Dă strălucire obiectelor din argint

Orice obiect din argint - vase, tacâmuri, bijuterii, diferite ornamente sau decoraţiuni interioare - vor prinde strălucirea de altă dată şi vor părea din nou ca scoase din cutie dacă le freci cu folie de aluminiu. O altă variantă ar fi să păstrezi aceste obiecte timp de 3-5 minute într-un recipient în care ai pus folie de aluminiu, puţină apă rece şi două linguriţe de sare. Pentru a evita ca obiectele din argint să devină mate, după ce le-ai curăţat şi le-ai şters bine de apă, înveleşte-le în folie de aluminiu. Acest lucru este valabil atât pentru bijuterii, cât şi tacâmuri sau alte accesorii.

Sursa foto: Pixabay