Aranjamente florale festive

1 62709 original jpg jpeg

Florile de primăvară aduc un plus de frumuseţe. Foloseşte-le într-un mod ingenios la decorarea casei şi vei fi admirată cu siguranţă de către toţi cei care-ţi vor trece pragul de Sărbători.

De ce să aşezi florile în clasicele ghivece sau vaze,când sunt atâtea alte moduri să le pui în valoare? Coşurile,găleţile,stropitorile sau ceştile sunt doar câteva idei de posibile recipiente pentru florile de primăvară.

Jardiniere din lemn

Îmbrăcată în lemn,o jardinieră cu lalele va arăta bine la fereastră. Pune apă în interiorul jardinierei,în loc de pământ,şi prinde lalelele în mănunchiuri de grilajul de la fereastră,astfel încât să aibă tijele în apă. De asemenea,florile vor arăta grozav într-o vază care seamănă cu un butuc de lemn.

Cizmuliţe de cauciuc,pe post de ghivece

Cizmuliţele colorate din cauciuc ale copilului tău pot deveni un ghiveci ingenios pentru lalele. Trebuie doar să dai câteva găurele pe tălpi,să le umpli cu pământ care se drenează uşor şi să plantezi florile.

În lipsa unor cizmuliţe din cauciuc,ai putea să alegi un vas de flori în formă de cizmă. Aşezate pe terasă sau pe balcon,sunt de mare efect.Suporturi ingenioase

Găleţile şi stropitoarele din tablă pot fi şi ele ghivece sau vaze pentru flori. Plantele tăiate sau răsadurile vor arăta minunat în ele.

Nu uita să faci şi câteva găuri de scurgere a apei de udat. Lalelele,brânduşele şi narcisele vor face o primire frumoasă invitaţilor tăi,dacă le aşezi în holul casei în astfel de „ghivece”,mai ales dacă le alături un coşuleţ cu ouă,pui sau fluturi decorativi.

Coşurile,vaze unicat

Pune un coşuleţ într-un colţ al sufrageriei şi vei schimba atmosfera încăperii în care veţi lua masa de Paşte. Ai nevoie de un coş de mărime medie şi de un vas care intră cu uşurinţă în coş,în care să aşezi lalele,zambile,brânduşe. La fel de bine ai putea planta câteva brânduşe

într-un coş umplut cu pământ de flori şi decorat cu ouă de Paşte.

Pentru masa de Paşte

Un cactus mic poate deveni iepuraş de Paşte,dacă procedezi ca în imaginea alăturată. Acelaşi efect îl au garofiţele aşezate în ceşti şi nu în vaze sau ghivecele mici cu brânduşe sau primule înfăşurate în pânză de sac sau simplă,prinsă cu panglici colorate.

Pentru a vedea toate aranjamentele florale festive vizitează

.