Aşa amenajezi camera copilului

1 47491 original jpg jpeg

Camera copilului este dormitor, teren de joacă şi birou. De aceea, amenajarea ei nu este întotdeauna simplă. Inspiră‑te din ideile noastre pentru a găsi cele mai bune soluţii!

Deşi este foarte tentant să‑i amenajezi camera aşa cum o visai tu la vârsta lui,ar fi bine să-l întrebi şi pe „beneficiar” ce-şi doreşte. Se va simţi mai bine acolo dacă va alege mobila sau culorile. Nu‑ţi impune voinţa,ci încearcă să negociezi pretenţiile exagerate.Pereţi în culori caldeAlb,roz sau albastru deschis? Dacă eşti o fire modernă,renunţă la aceste culori clasice şi alege tonuri în trend,cu condiţia să fie cât mai calde. Galben,turcoaz,vernil sau lila sunt soluţii perfecte,atâta timp cât nu sunt prea strălucitoare sau în combinaţii contrastante.

Alege patul în funcţie de vârstă

Este clar,patul este piesa de mobilier pe care o vei schimba cel mai des. Pentru copilul mai mic de doi ani,pătuţul cu bare de protecţie este obligatoriu. După vârsta de trei anişori,are nevoie de un pat în care se poate urca singur. La opt ani,poate avea un pat suspendat,dar numai dacă nu există riscul de a cădea.

Mobilier puţin,dar bun

Un pat,un dulap,o măsuţă,cutiile cu jucării... Cam asta trebuie să găseşti în camera unui copil. De asemenea,trebuie să ţii seama de câteva măsuri de siguranţă pentru a evita accidentele domestice!

Nu lăsa cablu electricsau electrocasnice în cameră,asigură-te că nu poate deschide complet fereastra şi acoperă prizele cu capace de protecţie. Fixează rafturile şi dulapurile pe perete şi instalează încuietori de siguranţă la uşi şi sertare,pentru a evita accidentele.

Fiecare material are avantaje şi dezavantaje. Mocheta izolează fonic,dar strânge praful. Lemnul este un material cald,uşor de întreţinut,aşa că parchetul este o soluţie. Costurile sunt mai mari în acest caz,dar poţi alege parchet laminat,ieftin şi uşor de întreţinut.