Așa decorezi livingul în stil feng shui!

Când vine vorba de elementele feng shui de bază pentru casă, una dintre cele mai importante zone pe care trebuie să te concentrezi este livingul – inima casei tale, centrul ei social și spațiul tău de relaxare.

image

Înainte de a începe să investești în mobilier de sufragerie, gândește-te mai întâi la modul în care vei utiliza spațiul. Ce activități vor avea loc în camera de zi? Livingul este folosit în principal pentru a te relaxa împreună cu ai tăi, pentru a lucra sau pentru a lua masa? Oaspeții vor folosi spațiul pentru a înnopta la tine? Înțelegerea funcției camerei va indica ce tip de mobilier și de câte piese de mobilier ai cu adevărat nevoie. Pentru a optimiza feng shui-ul, este important să te asiguri că fluxul de energie către și în jurul mobilierului este accesibil și neobstrucționat. Ia în considerare acest lucru înainte de a investi într-o masă scumpă și voluminoasă.

Vezi și Elefantul, simbolul norocului în casă. Unde îl amplasăm pentru un efect optim?

Unde așezi canapeaua

Nicio cameră de zi nu este completă fără o canapea - iar amplasarea acesteia poate avea un impact mare asupra armoniei energetice. Cel mai bine este să stabilești o „poziție de comandă‟ pentru aceasta. Asta înseamnă că ocupanții care stau pe canapeaua din sufragerie pot vedea foarte clar cine intră în cameră. Aranjează-ți, așadar, canapeaua într-o zonă vizavi de ușa principală pe care o folosești atunci când intri și ieși din cameră. Este indicat, de asemenea, să plasezi canapeaua ceva mai departe de perete, împiedicând-o să atingă pereții pentru o senzație de deschidere și libertate.

Plasează oglinzile în mod strategic!

În cazul unei sufragerii mici, este recomandat să atârni o oglindă pe perete, dar plasarea este totul. Oglinzile au capacitatea de a „extinde‟ o cameră, făcând-o să pară și să se simtă mai mare. Cu toate acestea, este bine să fii atentă la ceea ce reflectă oglinda, deoarece aceasta poate dubla energia a ceea ce vede. De asemenea, este recomandat să alegi o dimensiune a oglinzii care îți permite să îți vezi capul, umerii și linia pieptului pentru a te asigura că îți „captezi aura‟.

Citește și 5 reguli de Feng Shui pentru a avea noroc în dragoste

Fără dezordine și spațiu încărcat!

Unul dintre cele mai ușor de reținut principii feng shui este să nu lași dezordinea să se acumuleze în camera de zi sau, de altfel, în orice cameră. Asta nu ține doar de estetica amenajării… Știința a dovedit efectul negativ pe care excesul de obiecte și dezordinea îl au asupra minții și corpului uman. Câteodată, trebuie să accepți că trebuie să renunți la lucruri, chiar dacă te leagă amintiri frumoase de ele. Sau, măcar, încearcă să le depozitezi în debara. Gândește-te ca la cursul unei ape! Când te uiți la sufrageria ta, apa care ar curge de la intrare s-ar putea mișca liber prin spațiu? Dacă nu, rearanjează camera și îndepărtează obiectele pentru a îmbunătăți fluxul.

Alege echilibrul!

Cum feng shui se referă la armonie, ia în considerare echilibrarea pieselor de decor, astfel încât una singură să nu domine orice altceva din living. Cu alte cuvinte, este recomandat să alegi o varietate de texturi și finisaje pentru mobilier și ornamente. De exemplu, dacă ai multe piese din metal în camera de zi, îndulcește atmosfera cu niște perne și cuverturi pufoase și o plantă de interior. Sau chiar două.

Ceva viu

Plantele joacă un rol important în asigurarea armoniei în orice sufragerie, deoarece adaugă energie vitală spațiului. De asemenea, acestea ajută la purificarea aerului și pot oferi camerei o amprentă unică, exotica, grație frunzelor bogate. Cele mai comune plante cu vibrații pozitive sunt iedera engleză, crinul păcii, arborele de cauciuc, bambusul și, în general, plantele suculente.

@shutterstock