Elefantul, simbolul norocului în casă. Unde îl amplasăm pentru un efect optim?

Dacă vrei să redecorezi acasă la tine, o variantă poate fi să faci acest lucru în funcție de regulile feng shui, o practică antică chinezească cu un beneficiu major – acela de a-ți crea un spațiu echilibrat, în care energiile pozitive să curgă lin.

Feng shui pune accentul pe ordonarea obiectelor din casă astfel încât să nu existe prea multe lucruri și să nu fie amplasate aiurea, deoarece nimeni nu-și dorește o casă aglomerată, în care cu greu găsim ceea ce ne trebuie și ne putem desfășura activitățile de zi cu zi.

Astfel, în fiecare casă e nevoie să scăpăm de lucrurile în plus, care nu fac decât să strângă praf și să ne stea în cale. Tocmai de aceea este recomandat să-ți organizezi obiectele din casă într-un mod în care energia pozitivă să poată circula. Iar, după ce ai scăpat de obiectele în plus, te poți apuca de redecorat. Figurinele care îți aduc noroc sunt dragonii, rațele mandarin și elefanții.

Semnificația elefantului  

În multe culturi, elefanții simbolizează norocul, puterea, înțelepciunea și fertilitatea. Bun, dar unde putem pune statueta de elefant pentru a ne bucura cel mai mult de efectul ei benefic?

Atunci când punem elefantul lângă ușa de la intrare, în interior, nu poate semnifica decât două lucruri:

-        statueta elefant din foaier, cu fața în partea opusă a ușii, aduce norocul în casă.

-        elefantul cu fața spre ușă protejează casa, păzește casa de orice energie negativă s-ar putea abate asupra ei.

Pe lângă rolul lor principal, acela de a goni energia negativă și de a atrage norocul, astfel de statuete constituie un decor cât se poate de frumos. Poți găsi asemenea figurine confecționate din tot felul de materiale, însă cea mai populară versiune este cea din alamă.

Unde punem elefantul?

Ceea ce trebuie reținut este că nu numai lângă ușa de la intrare poate fi amblasat elefănțelul. www.housing.com ne informează că putem avea parte de noroc și dacă punem figurina în alte locuri din casă. Astfel, la birou, semnifică înțelepciune și putere și are menirea de-a energiza spațiul respectiv. Pune, așadar o statuetă lângă ușa de la birou sau o imagine cu un elefant pe perete, pentru un efect optim.

În sufragerie sau în spațiul de joacă al copiilor, elefantul întărește relațiile dintre membrii familiei. Iar, în dormitor, simbolizează dragostea și loialitatea. În camera copilului, reprezintă cunoștințe valoroase și atrage succesul academic.

Cu alte cuvinte, o figurină elefant este benefică aproape oriunde în casa noastră, ceea ce vă poate determina să achiziționați una data viitoare când vă apucați de redecorat casa.

Foto - ShutterstockRecente

clickpentrufemei ro (2) jpg
branca ursului femeie shutterstock 659200591 jpg
Chec cu lamaie  Sursa foto shutterstock 2032280408 jpg
3 motive sa te speli pe fata seara  Sursa foto shutterstock 1924405574 jpg
shutterstock 512817400 jpg
O locuință de revistă, amenajată în patru pași simpli jpg
De ce sa masezi tenul cu miere  Sursa foto shutterstock 1613904577 jpg
Rulada cu gem de cirese  Sursa foto shutterstock 2072439719 jpg
Tocuri jpg
pahar cu apa jpg
Ratatouille  Sursa foto shutterstock 1664054827 jpg
shutterstock 1836252643 jpg
Suleiman Magnificul, lalele  foto   Shutterstock jpg
ClickPentruFemei (4) (6) jpg
avion  sursa   Shutterstock jpg
Masina de spalat rufe jpg
Prajitura cu mere  Sursa foto shutterstock 376258168 jpg
Grup de drumeti langa lac JPG
40 de ani jpg
Pensule machiaj jpg