Balsamurile de rufe sunt nocive pentru corp! Iată ce poţi folosi în schimb

1 71134 original jpg jpeg

Aromele folosite la prepararea balsamurilor care se găsesc în comerţ pot fi extrem de periculoase pentru sănătatea întregii familii, în special a celor mici.

Balsamurile pot cauza alergii,din cauză că în compoziţia lor se găsesc multe chimicale,care sunt nocive organismului. Ftalaţii sunt cele mai comune substanţe dăunătoare care se găsesc în aceste produse. Pe lângă culori şi arome,balsamurile pentru haine conţin ingrediente care cresc termenul lor de valabilitate,precum formaldehidele despre care specialiştii susţin că declanşează apariţia alergiilor şi pot creşte riscul apariţiei tumorilor canceroase.Pentru a preveni astfel de consecinţe asupra organismului tău,poţi opta pentru o variantă naturală de balsam,care se prepară cu uşurinţă acasă.Ai nevoie de 100 grame de bicarbonat de sodiu,1,5-2 litri de apă caldă,800 ml de oţet din vin sau de oţet din cidru de mere şi 20 de picături de ulei de grepfrut,portocale,mandarine sau lămâie. 

Cum se prepară balsamul

Ai nevoie de un vas de 3-5 litri,in care se pun apa,oţetul şi bicarbonatul de sodiu. Aceste trei ingrediente vor forma o reacţie chimică-vor apărea multe bule. Când amestecul se calmează,toarnă-l într-un recipient de sticlă,iar la final adaugă uleiul ales de tine.

Balsamul de rufe obţinut se agită bine de fiecare dată când se foloseşte. La fiecare spălare,se adaugă câte 4 linguri din acest amestec.