Câinii cu urechi lăsate, predispuşi la otită

1 47504 original jpg jpeg

În această perioadă, cu ploi, umezeală, dar şi curenţi de aer rece de la aerul condiţionat, căţelul nostru riscă mult mai mult să facă otită.

Una dintre afecţiunile foarte sâcâitoare pentru câine,otita,e o inflamaţie situată la nivel auricular,afectând de cele mai multe ori porţiunea externă a urechii,mai rar porţiunea medie sau internă. În funcţie de evoluţia otitei,aceasta poate fi acută sau cronică,cele cronice putând suferi reacutizări.

Un animal afectat de otită va scutura des din cap,va avea durere la palparea conchiei auriculare,secreţie abundentă de consistenţă diferită şi miros pătrunzător,eritem al conchiei auriculare,scărpinat excesiv al zonei. În timp,datorită traumatismului secundar la nivelul conchiei auriculare,otita se poate complica cu hematomul auricular.

Printre cauzele otitei se află infecţiile bacteriene,parazitismul auricular,prezenţa fungilor de tipul Malassezia,Candida,etc. De asemenea,alergiile,fie că sunt de natură alimentară,fie că sunt de altă natură sau prezenţa corpilor străini contribuie uneori la instalarea otitelor.

Rasele predispuse sunt cele cu blană bogată şi cu urechi lăsate,precum Cockerul,Canicheul sau Ciobănescu Mioritic.

Tratamentul vizează în primul rând eliminarea secreţiei în exces şi aplicarea locală a unor medicamente eficiente ce conţin antiinfecţioase,antifungice,antiinflamatoare,antiparazitare. Câinii care au blană şi urechi lungi trebuie în primul rând atent supravegheaţi şi toaletaţi o dată pe lună. Părul din ureche este smuls,iar zona se curăţă cu soluţii speciale,la medicul veterinar.

Protejaţi-le urechile atunci când îi spălaţi

Vara,câinii se spală circa o dată pe lună. În acel moment,aveţi mare grijă la urechi. Nu trebuie să ajungă apă în interiorul urechii pentru că se evaporă foarte greu. Evitaţi să-i spălaţi în urechi,ba mai mult,acoperiţi-le canalul auditiv cu o bucăţică de vată.Recente

Samsung sau iPhone Iată ce telefon ți se potrivește mai bine în funcție de nevoile tale de zi cu zi! jpeg
par carut jpg
caine, fructe, cirese jpg
Ochi hazel jpg
shutterstock 418125508 jpg
Piele sanatoasa, fructe jpg
Sapunuri care alunga insectele tantarii  Sursa foto Pixabay jpg
masina de spalat vase jpg
lampi led unghii jpg
cumsedepisteazacanceruloral jpg
shutterstock 1746013364 jpg
exfoliant fata xpertbeauty jpg
Pleci la shopping  5 lucruri pe care sa le alegi cu maxima atentie jpg
shutterstock 1433984846 jpg
7 moduri mai putin stiute prin care iti protejezi rinichii  Sursa foto shutterstock 1922026235 jpg
Tort de ciocolata cu cirese  Sursa foto shutterstock 1459193222 jpg
femeie care nu slăbește  sursa   Shutterstock jpg
casa bântuită  foto   Shutterstock jpg
Pui souvlaki  Sursa foto shutterstock 1145156660 jpg
rochii elegante jpg