Capcane eficiente pentru țânțari. Sunt ușor de pus în aplicare!

În zilele călduroase, țânțarii pot fi o adevărată pacoste, iar asta din cauza înțepăturii dureroase pe care o provoacă. Pentru a-i ține la distanță, pune în aplicare aceste capcane! Sunt simple și eficiente. 

image

Țânțarii pot fi inclusiv purtători de boli periculoase, un alt motiv pentru care să îți dorești să îi îndepărtezi din jurul tău și familiei tale. Prin urmare, încearcă aceste metode de îndepărtare, iar experiența ta din aer liber va fi una mai plăcută! 

Citește și acest articol: De ce unele persoane sunt mușcate de țânțari, iar altele nu? 

Capcană pentru țânțari: apă și zahăr 

Țânțarii sunt atrași de alimentele dulci, prin urmare îți recomandăm să încerci metoda cu apă și zahăr. Ai nevoie de o sticlă din plastic, pe care să o tai în două jumătăți egale. Jumătatea cu capacul în jos întoarce-o precum o pâlnie, toarnă în ea 2 linguri de zahăr brun și 1 cană cu apă fierbinte, apoi poziționeaz-o în zona unde se află țânțari. Potrivit „House Digest”, zahărul brun este mai eficient decât cel alb, deoarece are mai puține impurități. 

Capcană pentru țânțari: oțet de mere și săpun de vase 

Dacă nu ai la îndemână zahăr brun, poți încerca trucul cu oțet de mere și săpun de vase. Toarnă într-un recipient deschis aceste ingrediente, amestecă și poziționează-l în locul unde ai observat țânțari. Se crede că oțetul de mere atrage țânțarii datorită aromei sale înțepătoare, iar săpunul de vase îi acoperă și îi împiedică să zboare. 

Vezi și acest articol: Așa scapi de țânțari! 12 soluții cu efect forte pentru înțepăturile de insecte 

Capcană pentru țânțari: zaț proaspăt de cafea și ulei esențial de citronella 

Această metodă funcționează ca un respingător de țânțari, așa că o poți implementa în locuință. Adaugă zaț proaspăt de cafea într-un bol (cu cât este mai mult, cu atât va fi mai bine) și câteva picături de ulei esențial de citronella, apoi aplică soluția rezulată în locul unde ai văzut insectele. La fel de eficient este să arzi zaț de cafea în locurile unde se află țânțarii!

Știai că... Difuzarea uleiului esențial de eucalipt în casă ajută la respingerea țânțarilor? La fel și uleiul esențial de mentă! 

Sursă foto: Shutterstock