Ca să scapi de înțepăturile de țânțari, evită să porți aceste culori!

Dacă te-ai săturat să te întorci seara acasă, plin de ciupituri de țânțari, îți spunem care sunt culorile pe care trebuie să eviți să le porți. Specialiștii spun că aceste culori atrag insectele „ca un magnet‟! 

image

În sezonul cald, înțepăturile de țânțari par a fi inevitabile. Acestea provoacă disconfort din cauza iritațiilor, mâncărimilor sau chiar din cauza reacțiilor alergice ce pot să apară ulterior. 

Pentru a te feri de aceste ciupituri deranjante, în afară de folosirea soluțiilor repelente pe care le găsești în magazine sau în farmacii, este bine să ții cont și de culoarea vestimentației tale. Conform „Reader's Digest‟, țânțarii sunt atrași de patru culori, așa că atunci când ieși la plimbare, este bine să eviți să le porți!  

Citește și: Așa scapi de țânțari! 12 soluții cu efect forte pentru înțepăturile de insecte 

Roșu 

Una dintre culorile preferate de țânțari este culoarea roșie. Cum s-a aflat asta? 

Într-o cameră specială, cercetătorii au amplasat mai multe obiecte colorate, au adus mai mulți țânțari și au pompat dioxid de carbon (CO2). Ulterior, ei au notat reacțiile pe care țânțarii le-au avut față de obiectele colorate. 

Portocaliu 

Țânțarii au fost la fel de atrași de culoarea portocalie, la fel ca de culoarea roșie. Așadar, dacă îți dorești să stai departe de aceste insecte, evită să porți, mai ales seara, obiecte vestimentare portocalii! 

Vezi și: Mușcătura de țânțar mai periculoasă decât COVID-19. Iată 5 lucruri mai puțin știute despre această insectă sezonieră! 

Negru 

Țânțarii sunt atrași „ca un magnet‟ și de vestimentația de culoare închisă, cum ar fi obiectele vestimentare negre. Acest lucru s-a demonstrat și în trecut, când, în anul 1940, un grup de cercetători au arătat că țânțarii pot urma o linie neagră pe un fundal alb, chiar dacă fundalul se mișcă. 

Albastru-verzui (cyan)

O altă culoare preferată de țânțari este cyan, o culoare rece, albastru-verzui.

Poartă cu încredere aceste culori! 

Așa cum țânțarii se apropie de roșu, portocaliu, negru și albastru-verzui (cyan), există câteva nuanțe pe care insectele le resping. Pe lângă folosirea soluțiilor repelente, pentru a sta departe de mușcăturile de țânțari, poți purta, cu încredere, haine violet și albe! 

Sursă foto: Shutterstock