Cât de des ar trebui să speli lenjeria de pat. Bonus: sfaturi pentru o curăţare corectă şi eficientă!

1 lenjeria de pat jpg jpeg

În fiecare săptămână, petrecem în jur de 50 de ore pe săptămână, în pat. Atunci când ajungi acasă, după o zi epuizantă, tot ce îţi doreşti este să te odihneşti în lenjeria fină şi parfumată. Curăţarea lenjeriei de pat nu este deloc o provocare, mai ales dacă urmezi instrucţiunile potrivite de îngrijire. Iată cele mai bune trucuri!

Ca în fiecare sector al vieţii noastre şi atunci când vine vorba de lenjeria de pat, igiena este foarte importantă! Noaptea, germenii, transpiraţia şi uleiurile corporale se acumulează rapid, iar fără curăţenia regulată, cearşafurile murdare pot contribui la apariţia alergiilor, la erupţii pe piele şi la multe alte neplăceri.

Totodată, te odihneşti şi mai bine atunci când dormi într-o lenjerie curată. Pentru sănătatea pielii şi calitatea somnului, este foarte important să îţi păstrezi aşternuturile cât mai curate. Cum le speli corect şi cât de des ar trebui să le cureţi?

Citeşte şi: „Ce să nu speli niciodată la maşina de spălat. Ţi-o poate defecta rapid”

Cum speli corect lenjeria de pat. Trucuri eficiente

În primul rând, experţii îţi recomandă să citeşti cu atenţia eticheta produsului pe care îl foloseşti la spălare.

Se recomandă să introduci lenjeria de pat singură, în maşina de spălat sau cu un alt articol, de aceeaşi culoare şi aceeaşi ţesătură, pentru a evita decolorarea.

  • Pont: Pentru îndepărtarea petelor dificile, sucul de lămâie îşi dovedeşte utilitatea. Tot ce trebuie să faci este să torni suc de lămâie peste pată, să îl laşi să acţioneze 10 minute, să ştergi cu puţină sare şi cu apă rece, apoi să introduci aşternuturile în maşina de spălat!

Citeşte şi: „Cele mai bune metode să speli rapid ferestrele. Soluţii ieftine, infailibile în îndepărtarea murdăriei de pe geamuri”

Un pas important este să setezi gradele maşinii de spălat în funcţie de materialul din care este făcută lenjeria de pat, (unele maşini de spălat au deja programe speciale pentru spălat materialele delicate). Pentru a stimula curăţarea, este indicat să foloseşti apă la o temperatură ridicată, dar nu fierbinte, deoarece va deteriora ţesăturile.

În al doilea rând, este necesar să foloseşti o cantitate moderată de detergent delicat, (un sfert de cupă ar fi suficient).

Dacă ai pielea sensibilă, se recomandă să clăteşti de două ori cearşafurile, pentru a îndepărta orice urmă de detergent.

Odată ce ai spălat-o, o laşi să se usuce, (de preferat în aer liber), o pliezi şi o depozitezi în raftul tău.

Cât de des se spală lenjeria de pat?

Se recomandă ca lenjeria de pat să fie spălată o dată pe săptămână. În cazul în care cineva din familia ta este alergic, transpiră în mod excesiv noaptea sau dacă animalul de companie doarme în pat, se sugerează ca aşternuturile să fie spălate de mai multe ori pe săptămână.

Sursă foto: Shutterstock