Ce afecţiuni poţi trata în staţiunea Sovata

1 74547 original jpg jpeg

Afectarea aparatului locomotor reprezintă generic categoria de boli a căror tratare, respectiv prevenire, aduce cei mai mulţi pacienţi la Sovata.

Suzana Pretorian,doctor balneolog în cadrul Danubius Health Spa Resort spune despre acest lucru:„această constatare este în acord cu incidenţa acestor boli în populaţie. 80% din persoanele de peste 55 ani au modificări radiologice de artroză,dintre care 60% sunt simptomatice (dureroase),pentru a vorbi numai de afecţiunile de uzură articulară”.Afectarea aparatului locomotor este mult mai largă decât simpla artroză. Ea include reumatismele inflamatorii (de exemplu artrita urica),deformările articulare şi tulburările de postura,stările post-traumatice (inclusiv sportive),cât si post-operatorii,ca şi contracturile musculare generate de oboseală cronică (fibromialgie),afectarea sistemului nervos central sau periferic (pareze,nevralgii).  Afectarea aparatului locomotor reuneşte modificări de funcţie,structură sau ambele ce afectează musculatura,articulaţiile,oasele,sistemul nervos somatic şi vegetativ.Majoritatea acestor boli pot fi ameliorate rapid şi pe termen lung,respectiv unele pot fi prevenite eficient,datorită efectelor intense,conjugate,ale factorilor de cură specifici:apa sărată hiperconcentrată şi nămolul sapropelic extrase din Lacul Ursu,  utilizate în baza de tratament Danubius-Sovata.

Namolul se aplică de obicei sub forma împachetărilor generale,mai rar parţiale (pe jumătatea de corp vizată) sau locale (la nivelul segmentului de corp afectat). În plus,kinetoterapia şi hidrokinetoterapia în bazinele cu apă dulce şi sărată permit recâştigarea în timp scurt a abilităţilor de mişcare. La acestea se adaugă masajul,masajul de drenaj limfatic,electroterapia,hidroterapia,oxigenoterapia.

1. Cauzele creşterii frecventei artrozelor în populaţie sunt:sedentarismul,creşterea greutăţii corporale,alimentaţia hiperacidă (dulciuri rafinate,făinuri,proteine şi grăsimi animale în exces). Complicatiile artrozelor sunt depresia,riscul crescut de fracturi,dependenţa,izolarea socială,oboseala cronică prin deficit de mişcare,toate conducând la scăderea calităţii vieţii. Tipuri frecvente de artroze tratabile la Danubius-Sovata:coxartroza,gonartroza,spondilozele cervicale,discopatiile lombare,herniile de disc. Artroza nu este o consecinţă inevitabilă a îmbătrânirii. Artroza poate fi prevenită.

2. Recuperarea corectă post-traumatisme (fracturi,luxaţii,entorse) sau postintervenţii chirurgicale la nivelul aparatului locomotor (hernii de disc operate,proteze de şold,genunchi) este indispensabilă refacerii optime a funcţiilor muscularo-articulare afectate. Timpul de recuperare postfracturi se scurtează la jumatate prin tratament.

3. Reumatismele inflamatorii în afara puseului de acutizare (VSH sub 30mm/h:poliatrita reumatoidă,artrita urică,artrita psoriazică),şi nu numai. De exemplu,spondilita anchilozantă – beneficiază de ameliorare intensă prin aplicarea factorilor de cură specifici şi a altor terapii la intensităţi,temperaturi şi durate atent dozate.

4. Deformările articulare şi modificările de postură,atât la copii,cât şi la adulţi (dobândite prin poziţii incorecte prelungit menţinute mai ales la nivelul coloanei vertebrale-scolioze,hiperlordoze lombare,cifoze,etc) pot fi ameliorate prin kinetoterapie specifică precedată de aplicarea factorilor de cură specifici şi a altor terapii.

5. Afecţiunile neurologice (pareze,hemipareze,post-accident vascular cerebral,nevrite şi nevralgii) beneficiază de recuperare inclusiv program de kinetoterapie.

Mecanism de acţiune:apa sărată hiperconcentrată şi namolul sapropelic extrase din Lacul Ursu,prelucrate termic,au efect de vasodilataţie cu îndepărtarea produşilor toxici de stază din ţesuturi,scăderea durerii şi redorii articulare,la care contribuie electroterapia,masajul,hidroterapia.Recente

sfaturi parinte copil shutterstock 1318903208 jpg
cateva detalii importante la alegerea vasului de wc  1654350490 jpg
caserole catering din polistiren snick ambalaje jpg
De ce este extrem de important să îți usuci mâinile după spălare, foto shutterstock jpg
Cele mai utile electrocasnice descopera aparatura esentiala pentru o casa moderna jpg
Ce include revizia periodica a masinii si cand ar trebui sa o faci jpg
input jpg
Kiwi, foto shutterstock jpg
Ce băutură caldă şi delicioasă îţi reduce colesterolul   Sursa foto Pixabay jpg
amantă personalități moarte  sursa foto   Shutterstock jpg
Lupta impotriva virusurilor   Alimente care iti vor proteja sistemul imunitar jpg
Un nou trend pe TikTok  Banda izolatoare pentru un somn mai bun   Sursa foto Shutterstock jpg
Ce tip de sport se potriveste zodiei tale   Sursa foto Shutterstock jpg
Coafuri la modă în toamna lui 2022   Sursa foto Shutterstock jpg
Cum poti porni un business in industria de beauty sfaturi si trucuri pretioase jpg
Eva Pavel Catalin Botezatu jpg
labute patrupezi plimbare foto shutterstock 1530537530 jpg
copil cu tulburare obsesiv compulsiva shutterstock 614822087 jpg
Trucuri de stil pentru minione inspirate din vestimentaţia reginei Elisabeta a II a   Sursa foto Shutterstock jpg
clickpentrufemei ro amr taha buKesU5Bpy8 unsplash jpg