Ce băuturi n-ar trebui să comanzi niciodată într-o călătorie cu avionul. Unele pot avea efecte nedorite

2 shutterstock 603001028 jpg jpeg

Când te afi într-un avion nu ai prea multe opţiuni pentru a mânca sau a bea. Totuşi, este esenţial să te hidratezi într-o astel de călătorie. Experţii în sănătate recomandă să bei cel puţin un pahar de apă pe oră într-o astfel de conjunctură. Anumite băuturi nu ar trebui să le bei niciodată în timpul zborului.

Puţini evită să ia o băutură fierbinte, cu cafeină în timpul unei călătorii, având în vedere cât de obositor poate fi. Însoţitoarele de bord ţi-ar spune că, atunci când vine vorba de produsele servite în timpul zborului, s-ar putea să primeşti ceva în plus odată cu o cafea sau un ceai. Ele pur şi simplu nu comandă băuturi calde când sunt în postura de călători în avion. O însoţitoarea de bord de la Air Hollywood, SUA, Jamila Hardwick a spus pentru publicaţia „Inside” că recomandă pasagerilor să aibă la ei şerveţele de unică folosinţă, şerveţele umede şi dezinfectant pentru tăvile pe care primesc mâncare sau băutură în avion, precum şi pentru suporturi, cotiere sau mânere. Un studiu realizat în anul 2015 a constatat că anumite „bacterii izolate” pot exista în apa avioanelor şi „au potenţialul de a provoca boli celor care călătoresc, inclusiv persoanele imunodeprimate”.

Cafea şi ceai, numai dacă sunt ambalate

Pentru unii, ideea unei cafele în timpul zborului sau a unui ceai poate părea o modalitate uşoară de a fi mai eficienţi în timp ce lucrează la bordul unui avion sau pentru a se simţi plin de energie când aterizează. În realitate, ar putea fi o băutură nu tocma curată. Potrivit unui mesaj ajuns viral pe TikTok, o însoţitoare de bord pe nume Kat Kamalani a dezvăluit că ceaiul şi cafeaua servite în unele avioane sunt preparate folosind apa de la bordul avionului, pe care cei mai mulţi o consideră neplăcută la gust sau nepurificată. Mai mult, aparatele de cafea sunt curăţate doar atunci când au probleme. „Regula numărul unu: să nu consumaţi niciodată niciun lichid care să nu este oferit într-o cutie sau într-o sticlă”, avertizează Kamalani, explicând că „acele rezervoare de apă nu sunt niciodată curăţate”.

Băuturile alcoolice te ameţesc mai mult când le bei în avion

Când porneşti într-o vacanţă, te relaxezi şi te gândeşti să comanzi o băutură tare în timp ce călătoreşti cu avionul. Nu uita că excesul de alcool în timpul unui zbor poate avea consecinţe grave şi te deshidratează. Din acest motiv, ar trebui să încerci să bei mai puţin decât ai bea în mod normal. Un pahar de alcool luat în timpul zborului cu avionul echivalează cu două pe pământ. Mulţi se îmbătă în avion, pentru că nu ştiu despre acest fenomen şi fac zborul foarte inconfortabil pentru ei şi pentru ceilalţi. Aşadar, ia în calcul cât poţi bea fără să exagerezi.

Citeşte şi:

Ce lucruri banale pentru majoritatea lumii nu sunt permise stewardeselor când urcă la bordul unui avion

Dieta stewardeselor

Sucurile îţi pot da dureri de cap şi greaţă

Pe lângă urechi, altitudinile mari afectează şi gustul anumitor alimente. Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, un avion simulează experienţa urcării spre vârful unui munte aflat la peste 1.500 de metri înălţime, ceea ce atenuează gusturile dulce şi sărat. Acest lucru te poate face să exagerezi cu sucurile dulci în timpul zborului, fără să-ţi daţi seama. Evită băuturile bogate în zahăr, mai ales într-o călătorie pe distanţă mare. Creşterea consumului de zahăr poate duce la dureri de cap, greaţă şi o adaptare anevoioasă la diferenţa de fus orar.

FOTO: Shutterstock



Recente

ClickPentruFemei (1) (19) jpg
Nu e ciocolata dar activeaza hormonul fericirii  Sursa foto  shutterstock 1922207963 jpg
dieta jpg
mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg
telefonul mobil este un obiect murdar jpg
Paste cu pui si spanac  Sursa foto shutterstock 670024192 jpg
Melodia aceasta reduce anxietatea  Sursa foto shutterstock 2228634261 jpg
casa din Londra jpg
Tort cu biscuiti de cacao  Sursa foto shutterstock 274006559 jpg
Budinca apertiv  Sursa foto shutterstock 1530143996 jpg
Bautura care alunga insomnia  Sursa foto shutterstock 544190740 jpg
trifoi  jpg
Muște jpg
Gogosele cu frisca  Sursa foto shutterstock 1889970016 jpg
Paste Fettucine Alfredo  Sursa foto shutterstock 2202348275 jpg
Sensibiltate dentara  Scapa de dureri  Sursa foto shutterstock 1051409183 jpg
silueta jpg
masina de spalat vase jpg