Ce fel de locuinţe caută românii. Tu ce preferi: apartament sau casă?

1 80569 original jpg jpeg

Aproape 40% dintre românii care vor să îşi schimbe locuinţa intenţionează să facă acest pas în următorul an, iar peste 95% dintre aceştia îşi doresc să se mute în aceeaşi localitate. CasoTeca îţi spune ce fel de locuinţe caută românii. Tu ce preferi: apartament sau casă?

Câţi români intenţionează să se mute în următorul an

În urma raportului efectuat de Storia.ro şi D&D Research, s-a constatat că cei mai mulţi respondenţi vor să îşi schimbe locuinţa în următoarele 6-12 luni (39,5%). Cei mai mulţi vor o locuinţă proprie (37,9%), dar şi nevoia de mai mult spaţiu este importantă. (25,8%).

Întrebaţi dacă sunt interesaţi să cumpere sau să închirieze, cei mai mulţi respondenţi au ales prima variantă (62,3%). Majoritatea românilor caută un apartament în bloc (61,1%), în timp ce 24,7% îşi doresc o casă de sine stătătoare. Ceilalţi se află în căutarea unui apartament în vilă (6,2%) sau îşi doresc o casă aflată într-un cartier rezidenţial (7,2%).

Aproape toţi respondenţii (95,8%) intenţionează să se mute în acelaşi oraş, iar 67% în acelaşi cartier în care locuiesc la ora actuală.

Care sunt criteriile de care ţin cont românii atunci când caută o nouă locuinţă

Întrebaţi care sunt criteriile de care ţin cont atunci când caută o locuinţă nouă – dincolo de buget – românii incluşi în cercetare au făcut referire la zonă (47,8%). Apoi vine suprafaţa utilă (29,1%), numărul de camere (35,8%). Mai contează şi suprafaţa totală sau construită (26,5%) şi la facilităţile din preajma locuinţei (22,9%). Alte criterii luate în calcul sunt anul construcţiei, accesul la parcare, apropierea de staţiile de mijloc de transport. Contează şi calitatea finisajelor şi compartimentarea.

Află ce tip de casă preferă majoritatea românilor pe casoteca.ro.

Credit foto: www.youtube.com