Casa din sticlă, un nou tip de locuinţă pe piaţa prefabricatelor

1 79207 original jpg jpeg

Huf Haus deschide drumul spre un nou tip de locuinţă pentru industria caselor prefabricate cu lansearea celui mai recent prototip în satul Huf din Hartenfels, Germania. CasoTeca îţi prezintă un nou tip de locuinţă pe piaţa prefabricatelor: casa din sticlă.

Proiectată de Alexander Huf, casa este realizată exclusiv din sticlă securizată, care este integrată în construcţie printr-o nouă procedură aflată în proces de brevetare. Rezultatul a peste şase ani de cercetări şi teste, metoda constă în integrarea pieselor din sticlă prin proceduri mecanice, fără a folosi adezivi, în construcţia caselor pe structură de lemn.

„Asemenea oricărui nou proiect pe care îl lansăm, şi cu acest prototip de casă ne-am dorit să aducem o schimbare în industria din care facem parte, de a crea ceva care să transforme în bine viaţa celor care locuiesc în casele HUF. Şi am început prin a ne întreba cum va arăta viaţa în viitor. Acest lucru a presupus, bineînţeles, viziune arhitecturală şi cunoştinţe asupra unor tehnici inovatoare, care nu sunt încă disponibile pe piaţă, însă credem că acesta este singurul mod prin care putem evolua: prin proactivitate, curaj şi privind mereu spre viitor”, spune Georg Huf, directorul general al HUF HAUS.

Un nou tip de casă inteligentă

Noul prototip de casă Huf Haus poartă numele “Ausblick”, care s-ar traduce prin „perspective”, şi prezintă o serie de caracteristici care o ridicăla înălţimea numelui său. Casa are un acoperiş tip fluture şi nu are nevoie de întrerupătoare. Aceasta integrează o serie de tehnologii de ultimă generaţie care o transformă într-o casă inteligentă.

Casa este încă în faza de cercetare şi va oferi informaţii preţioase despre rezistenţa la uzură şi capacitatea de încărcare a acestui tip complex de structură realizată exclusiv din grinzi şi sticlă.